Бойовики ДНР відмовилися виконувати договір про відведення озброєнь

Ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко різко змінив риторику у справі відведення озброєнь в Донбасі, повідомляє російське інформаційне агентство Інтерфакс.

Зокрема, Захарченко звинуватив українську сторону в порушенні домовленостей про відвід озброєнь в Донбасі, заявивши про припинення цього процесу з боку бойовиків. Крім того, він звинуватив українську сторону у нібито обстрілі Донецька.

"Згідно з Мінськими домовленостями відведення озброєнь повинно було бути зроблено ще раніше. Вчора я підписав указ про відвід озброєння, але я дуже сильно сумніваюся, що це буде виконано, тому що риторика українських військових сильно відрізняється від риторики представників (Києва) в Мінську. Сьогодні вранці був обстріляний Донецьк, тільки вчора підписали угоду про відвід озброєнь", - сказав бойовик.

За його словами, відвід озброєнь почнеться з моменту припинення вогню.

"У документі все чітко прописано - з моменту припинення вогню на наступний день. Вогонь сьогодні не припинився, відвід відкладається",- сказав він.

Крім того, Захарченко заявив, що ДНР готова повернути техніку назад і додав, що у бойовиків "є великий досвід відведення техніки і повернення її на позиції назад, тому ми до цього готові".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення