Бойовики "ДНР" затримали представника місії ООН у Донецьку

 Facebook

В окупованому Донецьку бойовики затримали співробітника місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі й утримують його в полоні. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ірина Геращенко.

За її інформацією, співробітника місії, громадянина України, затримали 8 квітня.

"Усі ці дні міжнародні гуманітарні місії, Служба безпеки, МЗС і мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, задіяли всі можливі непублічні зусилля для звільнення українця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, на сьогодні він залишається у в'язниці. І до нього не допускають представників міжнародних місій - ні МКЧХ, ні ООН, ні ОБСЄ. Я повідомила про цей приголомшливий випадок координаторів від ОБСЄ і Тристоронньої контактної групи. Ми закликаємо ОРДО негайно звільнити заручника!" - написала Геращенко.

"ООН глибоко стурбована тим, що один зі співробітників місії утримується в Донецьку. Згідно з наявною інформацією, з полоненим добре поводяться. ООН мобілізувала всі ресурси для забезпечення негайного і безумовного звільнення свого співробітника", - йдеться в заяві місії.

ООН закликає всі сторони конфлікту на Донбасі, а також засоби масової інформації проявити повагу до співробітника організації і членів його сім'ї.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення