Бойовики готуються до "великоднього" наступу - Тимчук

 Facebook

Протягом минулих вихідних (09-10.04.2016) російсько-терористичні війська на Донбасі активізували обстріл позицій сил АТО і цивільних об'єктів. Про це на своіїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук.

"Бойовики застосовували стрілецьке озброєння, міномети , станкові протипіхотні та протитанкові гранатомети , на ряді ділянок застосовуються танки, бойові броньовані машини і ствольна артилерія. Одночасно фіксується нарощування сил і засобів бойовиків на ряді ділянок, включаючи перекидання важких озброєнь. Терористами активно наносилися мінометні удари по позиціях українських військ в районі Авдіївки, також в даному районі двічі зафіксовано використання бойовиками батареї 122-мм гармат Д-30А у "промзоні". У район Мар'їнки прибула група «антиснайперов» терористів із завданням пошуку і знищення міфічних "снайперів НАТО", які нібито оперують в даному районі. Протягом вихідних спостерігалася значна активізація російсько-терористичних військ відразу на декількох ділянках на південь від Донецька. Бойовики застосували штатне озброєння БМП-2, БМП-1 в районі Центрального кар'єра (Докучаєвськ) у бік опорних пунктів сил АТО -південний схід Новотроїцька, а також у бік Березового. На приморській ділянці, з позицій північніше Комінтерново, в районі Саханки і північний схід Заїченко бойовики активно використовували 82-мм автоматичні міномети типу 2Б9 «Волошка» та 120-мм міномети. Основну частину вогневих ударів було завдано по трасі в районі Широкіно. Терористами активізована «мінна війна» - відзначаються часті випадки підриву транспорту АТО в тактичному тилу українських військ. На кількох дільницях зафіксована діяльність кількох "спеціалізованих" ДРГ противника, що мають у своєму складі високопрофесійних саперів. Одночасно фіксується значне посилення тактичної групи терористів по рубежу Яковлівка – Мінеральне – Ясинувата. В районі Тореза бойовики під контролем російських "кураторів" та за участю фахівців з РФ закінчують обладнання нового командного пункту. Роботи ведуться в умовах суворої секретності. За попередніми даними, КП буде грати роль центрального командного пункту "1-го АК ДНР",-розповів Дмитро Тимчук

За словами Тимчука, у "ДНР" і "ЛНР" одночасно почали поширюватися чутки про нібито масштабний наступ ЗСУ. Згідно поширеної інформації, даний наступ буде проведений під тиском США з метою "зіпсування" населенню окупованих районів «світлого свята православного Великдня».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення