Бойовики ІД налагодили експорт секс-рабинь за кордон

Курдська влада повідомила, що бойовики «Ісламського держави» (ІД) масово продають полонених єзидок за кордон, передає агентство Rudaw.

Як розповів мер іракського міста Синджар Михемма Халіл, звільнені курдські жінки повідомляють про те, що бойовики налагодили експорт полонянок у Пакистан, Афганістан і Лівію. Крім того, серед покупців помічені чеченці.

«Поки що нам не вдалося встановити, як саме вивозять жінок з Іраку і Сирії, — зауважив Халіл. — Але ми припускаємо, що вони контрабандою перетинають сухопутний кордон»

Мер також повідомив, що багатьох курдських жінок вдається звільнити за викуп.

«Викраденим часто залишають телефони, так що вони можуть зателефонувати своїм сім'ям і попросити про викуп», — розповів Халіл.

Якщо родичам вдається зібрати необхідну суму, яка може досягати десятків тисяч доларів, у справу вступають посередники, які домовляються з ІД про процедуру обміну. Іноді родини викрадених намагаються домовитися з ісламістами самостійно, але найчастіше ці спроби закінчуються плачевно.

За даними курдської влади, на даний момент вдалося встановити факт викрадення 6255 єзидів. З них в полоні у ісламістів досі знаходяться 3878 осіб, у тому числі близько 1800 жінок і дітей

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення