Бойовики ІД опублікували відео страти заручника малолітнім джихадистом

 Daily Mail

Бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» виклали в мережу відео, на якому малолітній джихадист страчує заручника. Про це повідомляє The Daily Mail.

Хлопчик англійською мовою говорить про те, що Захід даремно розв'язав війну з халіфатом. « Ось солдати, яких ви озброїли для боротьби з ісламом, з законами шаріату. Ми будемо вбивати їх так само, як вбивали в Іраку. Вам від нас не піти», — цитує видання слова дитини, якому на вигляд близько десяти років

В кінці 17-хвилинного відео хлопчик перерізає ножем горло бранцеві, одягненому в оранжеву робу. За деякими даними, юний джихадист може бути сином терориста Абу Дарда, вбитого в Алеппо в результаті бомбардувань.

З акценту дитини, як зазначає видання, неможливо зрозуміти, з якого вона регіону. Це не перший ролик, в якому бойовики ІД залучають неповнолітніх до розправ. Так, в липні 2015 року з'явилося відео, в якому 25 дітей у віці 12-13 років розстрілюють в спину 25 полонених солдатів в амфітеатрі Пальміри. За екзекуцією спостерігають десятки глядачів, причому з маленькими дітьми.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення