Бойовики комплектують бойовою технікою бригади та звільняють місця у лікарнях - Тимчук

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують активні обстріл позицій сил АТО фактично по всьому західному і північно-західному напрямках зони АТО, на південь від Донецька і на приморському напрямку. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи Інфрмаційний Спротив Дмитро Тимчук.

"До ділянок, де раніше спостерігалася активність бойовиків, додалися нові. З позицій південніше Новоолександрівка терористи обстріляли ряд опорних пунктів українських військ північніше Новозвановки (південна околиця Попасній). Вогонь вівся з автоматичних 82-мм мінометів 2Б9 «Волошка», великокаліберних кулеметів, АГС-17. Крім того, з позицій за Новоалександровкой бойовики здійснили кілька вогневих ударів з 120-мм мінометів. Зазначалося застосування бойовиками бронетехніки в районі Красногорівки. Схід Талаковки бойовики з району північніше Комінтернове-Заїченко вели вогонь з декількох 82-мм автоматичних мінометів 2Б9 «Волошка». Також фіксувалися обстріл з великокаліберних кулеметів в районі Водяного. Бойовики доукомплектовують бойовою технікою та особовим складом підрозділу 7-ї окремої мотострілкової бригади в районі Дебальцеве (Вуглегірськ-Калинівка). З боку Єнакієве за добу в ці підрозділи прибуло близько 10 ББМ і не менше 10 одиниць автотранспорту з живою силою. На ж/д станції Дебальцеве виставлена охорона біля шляхів, на яких перебуває 4 вагони з боєприпасами і 2 платформи з затентованной гусеничною технікою, прибулими з РФ. Триває перегрупування підрозділів зі складу Стахановської угруповання бойовиків. Одночасно посилюється Першотравнева тактична група терористів: по напрямку до Первомайська йде перекидання бронетехніки (за добу - до 10 ББМ). В районі Безіменне-Саханка продовжує фіксуватися важка бронетехніка і артилерія терористів. Зокрема, в районі Безіменне зафіксовано 4 танка, за Саханкой - 3 одиниці 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» на позиціях. Проводиться додаткове інженерне обладнання позицій. Одночасно керівництво "ДНР" дало вказівку керівництву медичних установ у Донецьку, Новоазовськ, Тельманове максимально звільнити койко-місця в стаціонарних відділеннях до початку березня.

За словами Тимчука, у «ДНР» введено заборону «службовцям органів влади ДНР» виїжджати на територію, підконтрольну Україні. Зокрема, видано відповідний наказ по установам і організаціям. У співробітників розпочато збір письмових зобов'язань про невиїзд".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення