Бойовики на Донбасі доукомплектовують танкові підрозділи

Російське командування вживає заходів для підвищення боєготовності окупаційних військ на Донбасі. Про це йдеться на сторінці у Фейсбук координатора групи Інформаційний Спротив Дмитра Тимчука.

"У підрозділах «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» повним ходом йде процес переозброєння і доукомплектування озброєнням і військовою технікою (ОВТ) «відповідно до штатів». Доукомплектування проводиться за рахунок техніки, яка раніше прибула з РФ і зосереджена на «базах зберігання», а також прибуває прямо з Росії за наданими Генштабу ВС РФ заявками. У ряді бригад і окремих батальйонів пройшли звірки та вибракування наявних зразків озброєння, при цьому командування обох «армійських корпусів» вимагає від командирів підрозділів в першу чергу звертати увагу на боєготовність озброєння артилерійських і танкових підрозділів. Однак до складання заявок на постачання ОВТ з Росії для доукомплектування підрозділів мають винятковий допуск лише військовослужбовці («інструктори» і командири підрозділів) з числа кадрових офіцерів ЗС РФ",- підкреслив експерт

За словами Тимчука, Генштаб ЗС РФ надав вказівку, щодо терміну «відряджень» кадрових офіцерів ЗС РФ, які в даний час діють на Донбасі: він триватиме ще на один рік. Тобто їх ротація очікується в грудні 2017 року. Дане рішення викликає вкрай негативну реакцію в середовищі «інструкторів» та начальників структурних підрозділів/командирів підрозділів 1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» з числа кадрових офіцерів ЗС РФ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення