Бойовики на Донбасі здійснюють примусовий призов на службу непридатних осіб – розвідка

На тимчасово-окупованих територіях Донецької та Луганської областей бойовики здійснюють примусовий призов непридатних до військової служби осіб. Про це повідомив під час брифінгу представник пресцентру Міністерства оборони України Максим Праута

"…є випадки примусового призову місцевих жителів, у тому числі непридатних до військової служби за станом здоров’я, коли медичне обстеження кандидатів здійснюється за спрощеною процедурою, без урахування висновків лікарських комісій за місцем їх проживання", - сказав Праута.

За даними розвідки, російські кадрові офіцери вкрай негативно ставляться до такого варіанту “поповнення” підрозділів, адже часто його наслідком є збільшення кількості випадків суїциду, а також не бойових втрат, пов’язаних з порушеннями заходів безпеки при поводженні зі зброєю та виконанні господарських робіт.

"Водночас російсько-окупаційне командування намагається приховувати такі інциденти, у тому числі через практику зберігання тривалий час тіл загиблих у цивільних моргах", - підсумував речник Міноборони.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення