Бойовики на південний напрямок перекидають живу силу та боєприпаси - Тимчук

Російсько-терористичними військами на Донбасі в ході активних обстрілів використовуються, крім станкових гранатометів, зенітних установок та великокаліберних кулеметів, ствольна артилерія 122-мм і 152-мм, бронетехніка (включаючи танки), міномети (82-мм і 120-мм). Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук

Для артилерійських обстрілів об'єктів в тактичному тилу сил АТО противник активно використовує невеликі мобільні вогневі підрозділи артилерії – в основному батареї САУ, за схемою: розвідка, дорозвідка, вихід підрозділів на заздалегідь підготовлену позицію, здійснення вогневого нальоту (в процесі коригується), швидкий відхід углиб своїх позицій; при цьому характер ведення противником розвідки говорить про те, що в основному вона ведеться саме в інтересах даних «блукаючих батарей».

Авдіївка та околиці - зафіксовано кілька коротких, але потужних арт.нальотів

Різко активізувалася артгруппа окупантів, яка діє в інтересах Первомайско-Стахановської групи російсько-терористичних військ. Протягом доби терористи неодноразово застосовували 122-мм і 152-мм артилерію по позиціях українських військ на східному фланзі Светлодарскої дуги. Противник застосовував 122-мм САУ «Гвоздика» і 4 одиниці 152-мм гаубиць

На ділянці між Новотошковкой і Сокольниками – відразу кілька арт.нальотів з 122-мм артилерії по опорним пунктам сил АТО

Бойовики продовжують «шукати» міфічні артбатареї сил АТО, які нібито обстрілюють Донецьк. Зокрема, для ураження неіснуючих батарей бойовики з 122-мм (періодично - з 152-мм) артилерії активно обстрілюють ділянку в районі між Красногоровкой і Невельским

«Кочівна» батарея 122-мм самохідної артилерії між Новогригорівкой і Вергулевкой веде вогонь по позиціях українських військ на Светлодарскому виступі в районі Рассадок, Скелевого, південь Луганської, іноді наносяться удари по позиціях на схід Троїцького.

Демонструє активність артгруппа противника в районі Тельманове– короткі вогневі нальоти по тактичних тилах українських військ в районі Новосілки та Новосілки-2. «Працювала» батарея 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» бойовиків.

З 122-мм артилерії противник обстрілює р-н Широкіно.

Удари з 152-мм артилерії (батарея САУ 2С3 «Акація») бойовики наносили на ділянці в районі Гранітного по тилах сил АТО за Кальчиком.

Застосування російсько-терористичними військами бронетехніки:

- пара танків терористів в районі Авдіївки обстріляла ОФ-снарядами з боку висоти 251.2 центральну частину даного н. п., включаючи ж\д станцію.

- бронегрупа бойовиків з 2-х БМП-2 і 1-й БМП-1 в районі Комінтернового спробувала обстріляти передові опорні пункти сил АТО за Талаковкой. Точність ведення вогню виявилася вкрай низькою.

- в районі Красногорівки «працювали» з рознесених позицій БМП-2 та БТР-80 бойовиків.

Район між Досвідченим і Спартаком – спроба піхотної групи противника раптово обстріляти позиції сил АТО з «зеленки».

Район південніше Жованки - висунення на нейтральну смугу в «зеленку» під прикриттям вогню 82-мм міномета кулеметників противника, відкриття вогню і швидкий відступ.

В районі Авдіївки група бойовиків намагалася зробити мінування місцевості в лісопарковій зоні. Була виявлена і отогнана щільним автоматно-кулеметним вогнем підрозділу сил АТО.

Схід Новгородського: група бойовиків під прикриттям снайперського вогню намагалася зблизитися з позиціями сил АТО і відкрити вогонь з ручних гранатометів. Також була своєчасно виявлена.

Від Старобешеве на південний напрямок противник активно перекидає живу силу, боєприпаси та спорядження. За добу - 26 проїздів вантажного автотранспорту. Також зафіксовано переміщення до 10 одиниц БТР-80 і МТ-ЛБ .

В районі Рясного пройшла колона 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» терористів (до батареї), 3 Уралу, 1 ГАЗ-66.

У підрозділах російсько-терористичних військ, дислокованих у районі Донецька і південніше, «військова розвідка ДНР» активно шукає в середовищі місцевих бойовиків тих, хто має зв'язки (знайомства) з «представниками українських адміністрацій у прифронтових районах». Мета на даний момент невідома.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення