Бойовики, не маскуючись, перекидають танки на південний напрямок - Тимчук

 Facebook

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військ і населені пункти, що знаходяться під їх контролем. При цьому зростає число ділянок, на яких противник демонструє активність, що в цілому змушує говорити про стійку тенденцію до загострення обстановки в зоні проведення АТО.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

"Терористи в ході обстрілів і провокацій продовжують використовувати, крім стрілецьких озброєнь і гранатометів, бронетехніку і 120-мм міномети, зенітні установки ЗУ-23-2 і снайперські групи, практично по всій лінії зіткнення.

Також бойовики продовжують вести активну розвідку бойових порядків сил АТО в тактичній зоні і намагаються організувати її систематичне ведення в оперативно-тактичній зоні, активно використовуючи технічні засоби – БПЛА, станції РТР, мобільні наземні РЛС та ін.

"Традиційно" напружена обстановка зберігається в районі Дослідне, Піски, "Бутівка", Авдіївк. Також протягом останніх 3-х діб суттєво загострилася ситуація на ділянках в районі Горлівка, де розташовані позиції підрозділів так званого "Горлівського гарнізону" бойовиків, де противник почав активно використовувати легку бронетехніку і 120-мм міномети (Зайцево, Новгородське, район Новосвітлівки).

Спостерігається ескалація бойових дій на ділянці на південь від Донецька аж до приморського флангу. Зокрема, терористи збільшили активність у районах Новотроїцьк, Березове, Мар'їнка, Талаківка, Павлопіль, Гнутово, Гранітне, Широкіно. На ділянках, розташованих ближче до Донецька, бойовиками частіше використовується бронетехніка БМП і БТР. Південніше Мар'їнки ДРГ противника намагалася прорватися в тил українських військ.

Загалом протягом останніх кількох діб різко зросла кількість спроб проникнення ДРГ противника в тили сил АТО, а також спроб неочікуваних обстрілу позицій українських військ силами дрібних піхотних груп бойовиків з близьких дистанцій. У середньому в добу фіксується 2-3 подібних випадки.

Зростає інтенсивність так званої "війни малих груп". Так, в районі Светлодарской дуги (передові позиції південніше Луганського і південно-західніше Світлодарська) бойовики в темний час доби силами 2-х вогневих груп, під прикриттям вогню 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів, з "нейтралки" обстріляли передові позиції сил АТО зі стрілецької зброї та ручних, а також підствольних гранатометів. В результаті зіткнення терористи були змушені відійти в сторону Нижнє Лозове. На цій же ділянці, південніше Світлодарська, бойовики двічі вели вогонь з замаскованих позицій з БМП-1. На протилежному фланзі Светлодарской дуги, південніше Троїцького, також мала група противника під прикриттям гранатометів і великокаліберних кулеметів намагалася атакувати позиції сил АТО.

В районі Станиці Луганська, використовуючи "зеленку" уздовж річки Сіверський Донець, відразу кілька снайперських груп бойовиків, діючи під прикриттям спеціальних піхотних вогневих груп , намаглися в темний час доби зближуватися з передовими позиціями сил АТО і відкривати прицільний вогонь. Також снайперські обстріли ведуться і в денний час.

В районі Путиловки (Донецьк) зафіксована передислокація 3-х одиниць 120-мм мінометів бойовикі, на південний напрямок.

В районі Моспіно зафіксовано 8 танків терористів маршем на південний захід. Що характерно, танки перекидалися однією групою, без маскування",-написав координатор.

За словами Тимчука, у Перевальськ прибули артилерійські розрахунки з військовослужбовців ЗС РФ. Перекидання вироблялася 4-ма вантажними автомобілями . Перекидання артилерії очікується пізніше.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення