Бойовики обстрілюють приморський напрямок

Найбільш активно російсько-терористичні війська продовжують вести обстріл на приморському напрямку (особлива активність - на ділянці Павлопіль – Широкіно). Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук.

"Зокрема, з позиції на трасі Е58 окупанти відкривали вогонь з БМП-2, а також з 120-мм мінометів за біля Широкіно і по позиціях сил АТО в районі північніше і північно-західніше даного н. п. Також пара БМП-2 обстрілювала з коротких зупинок позиції українських військ на схід Водяного. З позицій між Заїченка та Азов ("Гірник") окупантами застосовувалися 120-мм міномети по позиціях сил АТО в районі Ломакино-Талаківка та північніше дороги Маріуполь – Тельманове.

В районі Красногорівки з боку Жилплощадки і південної окраїни Старомихайловки - масоване застосування противником станкових гранатометів і ББМ. Кілька разів окупанти відкривали прицільний вогонь з великокаліберних кулеметів і ЗУ-23-2 по східній околиці Красногорівки.

Для обстрілу Авдіївки окупанти активно використовували, крім стрілецького озброєння, 82-мм і 120-мм міномети, фіксувалися також станкові гранатомети типу АГС. Також станкові гранатомети і великокаліберні кулемети використовувалися противником в районі Зайцево і в районі Досвідченого.

120-мм міномети і АГС-17 – за позиціями українських військ на Светлодарской дузі. Зафіксовані спроби противника силами дрібних піхотних груп ведення розвідки переднього краю сил АТО з раптовим відкриттям вогню. Кілька 122-мм снарядів (явно пристрілювальний) розірвалися в полях між Калинівкою і Молочним.

На Луганському напрямку активність окупантів спостерігалася по обох флангах Стаханівського виступу – в районі Троїцького 120-мм мінометами бойовики накрили позиції сил АТО схід даного населеного пункту; 120-мм, 82-мм міномети і ЗУ-23-2 на ділянці південно-захід від Кримського і Сокільників. Район Станиці Луганській – стрілецьке озброєння та станкові гранатомети АГС-17.

Окупанти активно створюють запаси палива і боєприпасів, які прибувають ж/д транспортом з Росії, на складах «7-й омсбр» в районі Дебальцеве. Фіксувалося прибуття і розвантаження в Дебальцеве 3-х вагонів з артилерійськими снарядами (152-мм, 122-мм) і мінометні боєприпаси, 2-х залізничних цистерн з пально-мастильних матеріалів.

У Донецьку спостерігається чергове перегрупування противника. З Трудовских в район Олександрівки, Камазами і Уралами (6 одиниць), перекидалося підрозділ російських найманців на рівні мотострілецької роти. Пізніше в цей же район зі сторони Кременця окупантами перекинуто 2 БМП-2, 2 БТР-80 і 1 БРМ-1К", -підкреслив Тимчук.

За словами експерта, зі складу своєї Докучаєвської групи окупанти висунули додаткову передову групу з кількома станковими гранатометами і кулеметами на позицію до отвалам північ Центрального кар'єра, для вогневого контролю за промисловою зоною північніше цієї позиції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення