Бойовики отримали наказ зібрати докази "злочинів українських військових" - Тимчук

 Facebook

В зоні АТО фіксується зростання інтенсивності вогню з боку російсько-терористичних військ. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи Інфрмаційний спротив Дмитро Тимчук.

"Бойовики застосовують міномети , бронетехніку, включаючи танки, ЗУ-23-2, епізодично - ствольну артилерію (в основному з метою пристрілки орієнтирів і реперів). Протягом доби бойовики активно обстрілювали «промзону» Авдіївки з мінометів обох калібрів В районі самої «промзони» Авдіївки кілька піхотних груп бойовиків намагалися, використовуючи «зеленку», зблизитися з позиціями сил АТО під прикриттям інтенсивного вогню великокаліберних кулеметів, і обстріляти їх з ближньої дистанції. Всі групи противника були вчасно виявлені і під прицільним вогнем бойової охорони повернулися на вихідний рубіж. В районі Докучаєвська бойовики задіяли мобільну вогневу групу, які відкривали вогонь по передовим НП і опорних пунктів сил АТО, після чого оперативно змінювали позиції. В районі Зайцево пара БМП-2 терористів вели вогонь з 30-мм автоматичних гармат. На Луганському напрямку продовжують проявляти активність ДРГ бойовиків. Однією з головних завдань даних ДРГ є розкриття системи організації і ведення вогню передових підрозділів українських військ. В районі Мар'їнці зафіксована активність снайперів противника. З 120-мм мінометів вівся вогонь по позиціях сил АТО в районі Досліднего. Раніше проведена ексгумація поховання у Бахмутському районі 18-и тел і встановлення належності їх до бойовиків НВФ (проведена волонтерської ініціативи «Чорний тюльпан» і пошуковою групою ВСУ «Евакуації-200») замість подяки викликала вкрай негативний резонанс у «ДНР».

Керівництвом «ДНР» дало вказівку підконтрольним бойовикам ЗМІ трактувати знайдене поховання виключно як «братську могилу замучених карателями ополченців зі слідами звірячої розправи» і включити даний факт збирається бойовиками «список злочинів київської хунти» для надання світовій спільноті. Таким чином терористи активно використовують загибель на полі бою своїх бойовиків в суто пропагандистських цілях. Вчорашня (14.04.2016) акція протесту проти діяльності ОБСЄ в Луганську, проведена під офісом СММ ОБСЄ, і вимоги місцевих жителів до цієї організації «змусити Київ виконувати Мінські угоди» проведена за особистим розпорядженням глави «ЛНР» В. Теслярської в рамках реалізованої інформаційної операції з дискредитації України в контексті Мінських домовленостей",- написав Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука мета кампанії, яка проводиться синхронно з «ДНР» і керованими «спецслужбами» даних терористичних організацій – довести «злочинну роль київського режиму у розв'язанні і веденні війни». Характерно, що одночасно підрозділи бойовиків отримали вказівки з штабів «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» по збору доказів злочинів українських військових» для ОБСЄ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення