Бойовики перекидають танки в район Донецька та вивозять звідти родичів - Тимчук

Російсько-терористичні війська на Донбасі все більш активно застосовують ствольну артилерію (122-мм і 152-мм) і бронетехніку, включаючи танки. При цьому супротивник не залишає спроб обстрілювати цілі та об'єкти в тактичному тилу сил АТО на відстані до 15 км від лінії розмежування. Відзначаються випадки обстрілу позицій українських військ з ПТРК і переносних реактивних установок «Град-П» («Партизан»). Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Бронетехніка:

- район Авдіївки - пара танків противника з боку Каштанового, обстріл передових опорних пунктів.

- район на південь Луганської – бронегруппа противника (2 БМП-2 і 1 БТР-80), маневруючи по фронту, кілька разів відкривали вогонь з коротких зупинок на передових позиціях сил АТО . Діяли під прикриттям вогню великокаліберних кулеметів.

- південніше Мар'їнки і в районі Кримського - обстріл передових позицій українських військ зі штатного озброєння БМП-1 і БМП-2, БТР-80,70. У кожному разі діяло по 3-4 одиниці ББМ (одні стріляли, інші прикривали). Крім того, зафіксовані маневри 2-х танків бойовиків (вогню не відкривали) на північний захід від Красногорівки, між Старомихайловкой і Лозовим.

Між Єнакієве та Горлівкою бойовики перекидають артилерійські системи на ротаційній основі. Артилерія перекидається з району зосередження на південь і південний захід від Єнакієве, після застосування у районі Горлівки відводиться назад. Засоби артилерійської розвідки і коректування вогню в районі Горлівки базуються на постійній основі.

Бойовики продовжують перекидати через Старобешеве на ділянку в районі Стила – Тельманове посилення. За добу фіксується по 15-16 проїздів вантажного автотранспорту з живою силою, боєприпасами і спорядженням. Зафіксоване перекидання в даний район 4 одиниць МТ-ЛБ, кілька одиниць БМП-1 і БТР-80, а також російської командно-штабної машини оперативно-тактичної ланки Р-149БМР «Кушетка-Б».

В мікрорайон Трудовскіє (Донецьк) командуванням російсько-терористичних військ перекинуті танкові підрозділи (всього близько 20 танків), а також підрозділи спецназівців, які раніше виконували завдання в районі Горлівки. Відзначається вивезення місцевими бойовиками з даного мікрорайону своїх родичів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення