Бойовики перекидають танки в район Світлодарскої дуги - Тимчук

Протягом минулих вихідних (02-03.07.2016) російсько-терористичні війська на Донбасі активно вели обстріл сил АТО і цивільних об'єктів, у тому числі з озброєнь, що підпадають під положення Мінських угод (зокрема, з 120-мм мінометів і ствольної артилерії калібру 122 мм). Крім того, бойовики ведуть повітряну розвідку за допомогою БПЛА, особливо активно - на приморському напрямку.

З позицій схід від лінії Червоноармійське – Безіменне терористи неодноразово відкривали вогонь з 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» за передових позиціях сил АТО в районі Широкіно, Водяне, Талаківка.

Особлива активність бойовиків як і раніше фіксується в смузі від Мар'їнки до Погоди і Майорска. 122-мм артилерія була застосована противником в районі н. п. Піски і Зайцево. В районі Горлівки бойовики ведуть активні обстріл опорних пунктів і НП українських військ. При цьому використовується супротивником, крім «традиційних» гранатометів і мінометів, також бронетехніка – в основному БМП-1,2.

Одночасно фіксувалися інтенсивні обстріли з боку бойовиків на Попаснянському напрямку, де противник вів вогонь по передовим опорних пунктів сил АТО в районі Новозвановки. В районі блокпоста №29 і Новотошковки фіксувалося кілька дрібних піхотних груп терористів, які вели обстріл позицій українських військ з кулеметів і ручних гранатометів з «зеленки» на нейтральній смузі.

Не знижується активність бойовиків і в районі Світлодарскої дуги, де противник неодноразово здійснював вогневі нальоти з застосуванням 122-мм артилерії за передовими позиціями українських військ на ділянці південь Луганської і в районі Рассадок. Вогонь на цій ділянці ведеться терористами з позицій північний схід н. п. Нижнє Лозове і південний схід Логвиново. Одночасно спостерігається перекидання в цей регіон через Дебальцеве та Вуглегірськ з південного напрямку значного посилення бойовиків – до мотострілецького батальйону з технікою і не менш танкової роти «розсипом» (партії по 2-3 машини перекидалися в темний час доби).

В цілому звертає на себе увагу подальше посилення Дебальцевської групи і «Горлівського гарнізону» російсько-терористичних військ - фактично в цей район протягом останнього тижня перекинута мотострілецька бригада супротивника з усіма доданими засобами і силами, включаючи артилерію.

В районі Донецька (Спартак) та Ясинуватій знову зафіксовано появу артилерійських підрозділів бойовиків. У кожному із зазначених районів - по артилерійського дивізіону.

«Військова розвідка ДНР» продовжує повідомляти про "плани керівництва сил АТО" по наступ на Докучаєвськ. На нарадах командного складу 1-го АК ДНР останнім часом неодноразово ставилися завдання щодо активізації терористами бойових дій на сусідніх напрямках з метою відволікання сил і засобів українських військ для зриву міфічного наступу. У зв'язку з чим не виключена подальша ескалація напруженості з боку бойовиків північніше Докучаєвська – в районі Мар'їнки і Красногорівки.

У середовищі бойовиків «ДНР» викликала ажіотаж інформація про передачу США українській стороні 14 контрбатарейных радарів класу AN/TPQ-49 і AN/TPQ-36, призначених для виявлення і визначення координат мінометних та артилерійських позицій противника. За версією терористів, дані радари знадобилися ВСУ для підготовлюваного найближчим часом наступу на Донецьк і Горлівку (хоча домовленість про постачання даних систем Україні була укладена з США ще в 2015 р кол. прем'єр-міністром А. Яценюком, частина радарів була отримана Києвом тоді ж).

Також «широкомасштабних дій» українських військ чекають і в «ЛНР». Серед них розповсюджуються чутоки, про те, що командування ЗСУ вирішило «радикально вирішити проблему» активних дій в «зеленці» вздовж р. Сіверський Донець ДРГ і «малих груп» бойовиків. У зв'язку з чим в район Лисичанська сили АТО нібито активно перекидають РСЗВ і самохідну артилерію для реалізації «тактики випаленої землі» вздовж р. Сіверський Донець. Дані чутки провокують паніку серед цивільного населення – з ряду сіл поблизу річки почали виїжджати місцеві жителі.

Не дивлячись на те, що РФ офіційно не визнала «незалежного статусу» терористичної організації «ДНР», правоохоронні органи Росії активно контактують з «колегами» в середовищі бойовиків по офіційній лінії. Зокрема, фіксується активізація надсилання офіційних запитів Слідчого комітету Росії і МВС РФ у «міністерство внутрішніх справ ДНР» про надання інформації для використання в рамках кримінальних справ проти українських посадових осіб, добровольців і військовослужбовців ВСУ за «військові злочини».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення