Бойовики перекинули дві великі колони техніки на Донецьк

Відзначається висока точність і інтенсивність обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Активність окупантів зазначається фактично по всій західній, південно-західній (включаючи приморський фланг) і північно-західній частині зони АТО, з тенденцією активізації Луганського напрямку відразу на декількох ділянках. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

Протягом доби продовжувала фіксуватися висока активність противника в районі Авдіївки. Крім того, терористи намагалися під прикриттям вогню великокаліберних кулеметів і гранатометів силами своїх піхотних груп провести раптові обстріли зі стрілецької автоматичної зброї та ручних гранатометів з ближніх дистанцій (використовуючи «зеленку» і зруйновані будівлі). У цьому ж районі фіксувався снайперський вогонь з боку окупантів.

В районі Горлівки з відвалів вели вогонь мінометів по опорним пунктам і блокпостам сил АТО. Фіксувалися окремі мінометні удари по ж/д шляхам і з ж\д станції Майорск.

В районі Станиці Луганської фіксувалася робота мобільного вогневої групи окупантів. Дана група маневрувала між Паньковкой і Червоним Яром, обстрілюючи передові позиції і опорні пункти українських військ вздовж Сіверського Дінця. Також кілька піхотних груп противника відкривали інтенсивний вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів по південно-східній частині Станиці Луганської та позиціях сил АТО в районі Болотенного.

Звертає на себе увагу активне перекидання техніки і предметів матеріально-технічного постачання від Снігового на Шахтарськ і далі на Донецьк. Так, протягом 2-х діб мережа групи ІС на цій ділянці зафіксувала дві великі колони:4 бензовози, 1 «довгомір» і до 10 Камазів з боєприпасами; друга - колона бойової техніки

Триває перегрупування Стаханово-Алчевською угруповання російсько-терористичних військ. Через Михайлівську розв'язку - активний рух автотранспорту з живою силою і боєприпасами у напрямку до Кадіївці - за добу 20-22 одиниц різного автотранспорту, групами по 3-4, рідше 4-5 машин, перекидання триває.

Також йде перегрупування підрозділів «Горлівського гарнізону» російсько-терористичних військ.

Після заяви секретаря РНБОУ Турчинова і начальника Генштабу ЗСУ Муженко "адекватно відреагувати на загибель українських військовослужбовців у зоні АТО", в рядах окупаційних військ виникла паніка. Посилено поширюються чутки про масові перекидання до лінії розмежування силами АТО артилерійських систем, а також про підготовку до масштабного використання ВСУ бойової авіації. Згідно з чутками, українські війська будуть використовувати «тактику випаленої землі», застосовуючи артилерію і авіацію.

Найближчим часом на тимчасово окуповану територію Донецької області прибудуть представники ФСБ і МВС РФ з метою встановлення і перевірки «потенційних ворогів ДНР» з числа діючих співробітників «МВС ДНР».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення