Бойовики підвозять боєприприпаси громадським транспортом - Тимчук

 Facebook

В зоні АТО спостерігається черговий виток ескалації конфлікту. Російсько-терористичні війська значно збільшили кількість обстрілу позицій сил АТО і цивільних об'єктів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

«Традиційно» напружена ситуація в районі Піски, Дослідне, Бутівка, Зеніт, Мар'їнка, Красногровка. З позицій на західній околиці Старомихайловки і північніше даного населеного пункта терористи застосовували 120-мм міномети. В районі Скелеве терористи активно використовували кулемети і 82-мм міномети .

У цьому ж районі терористи застосували ПТРК для обстрілу опорного пукнта сил АТО. У бік опорного пункту схід Троїцького вівся неприцільний вогонь з кулеметів і автоматів. Крім того, в районі Мар'їнка і Піски зафіксована активність снайперських груп бойовиків. В районі Зайцево – Жованка і по позиціях сил АТО південніше Майорска терористи, крім великокаліберних кулеметів і автоматів, застосували 120-мм міномети – вогонь вівся з боку посадки північніше станції Терриконная і селища «6-7», так і з напряму Гольмовский.

З боку Пантелеймоновки бойовики застосували 152-мм артилерію. Зафіксовано 8 розривів снарядів, позиції артилерійського підрозділу терористів знаходилися на схід Пантелеймоновки. По позиціях українських військ на схід і південний схід Новгородського терористи активно вели обстріл з гранатометів станкових і великокаліберних кулеметів з боку Широкої Балки і Залізної Балки, а також посадки південніше відвалів шахти імені Леніна. В районі Гнутово група терористів намагалася зблизитися з позиціями сил АТО та була зупинена вогнем. У район Мінеральне перекинута бронегруппа терористів - 2 танки, 4 одиниці БМП-2, 2 одиниці МТ-ЛБ",- роповів Тимчук.

За словами Тимчука, у напрямку до Алчевська на марші зафіксовано 2 одиниці РСЗВ БМ-21 «Град» бойовиків. В районі Алчевська ідентифіковані транспортно-заряджаючі машини. У район Вергулевки бойовики перекидають боєприпаси для 120-мм і 82-мм мінометів. Доставка здійснюється громадським транспортом. За добу зафіксовано 2 рейси мікроавтобусів типу «Газель» і 3 рейси вантажних автомобілів. З боку Фащевки бойовиками перекритий в'їзд в Дебальцеве. З боку Вуглегірська в Дебальцеве прибув підрозділ бойовиків з бронетехнікою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення