Бойовики планують провести мобілізацію серед населення Донбасу – Міноборони

 СЕГОДНЯ

Російські окупанти в кінці квітня планують провести мобілізацію серед населення Донбасу з метою призову до незаконних збройних формувань понад 500 осіб. Про це на брифінгу повідомив прес-секретар Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

"Командування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей застосовує все більш підступні способи, щоб змусити місцеве населення проходити так звану військову службу в складі з'єднань і частин першого і другого армійських корпусів окупаційних військ", – заявив Гуцуляк.

За його словами, в кінці квітня цього року передбачається чергова так звана мобілізація громадян на військові збори, які будуть проводитися на базі підрозділів російських окупаційних військ.

"Списки кандидатів на збори так званими "військовими комісаріатами" вже передані в так звані місцеві правоохоронні органи. У зв'язку з цим почастішали випадки вилучення цими "правоохоронцями" у перспективних резервістів під будь-якими незначними приводами паспортів і військових квитків для подальшого оформлення призову на так звану військову службу", – повідомив Гуцуляк.

За даними розвідки, таким чином в окремих населених пунктах планується призвати до російських окупаційних військ від 500 і більше осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення