Бойовики поширюють чутки про можливі обстріли Маріуполя з боку ЗСУ

З РФ в Донецьку область прибуло 10 вагонів з боєприпасами до стрілецького озброєння, 120-мм мінометів, 122-мм і 152-мм артилерійських знарядь. П'ять з них були розвантажені на станції Амвросіївка і, в подальшому, вантажним автотранспортом направлені в райони н. п. Ясинувата та Макіївка. Інші вагони нерозвантаженими були спрямовані в напрямку Іловайська. Також у "ДНР" поширюється інформація про нібито можливі обстріли Маріуполя з боку ЗСУ. Про це йдеться на сторінці у Фейсбук координатора групи Іформаційний спротив Дмитра Тимчука

"Протягом останніх декількох діб бойовиками активно поширюється інформація про те, що українська сторона нібито здійснюює заходи щодо підготовки збройних провокацій у районі Маріуполя. Мета провокацій, згідно з поширюваними чутками, - звинувачення у військових злочинах російсько-терористичних військ. Найчастіше йдеться про нібито наказ українського командування про обстріл житлових кварталів Маріуполя з установок РСЗВ «Град» добровольчими формуваннями (в реальності вони не мають таких типів озброєнь). Інформаційний шум підігрівається російськими та підконтрольними бойовиками ЗМІ, і «офіційними» заявами «розвідорганів ДНР», також транслюючими таку дезінформацію.

У підрозділу «9 окремого мотострілецького полку морської піхоти 1 АК ДНР», що дислокується в Новоазовському районі, прибули журналісти російських телеканалів (зафіксовані знімальні групи телеканалів «НТВ» і «Перший канал»), які планують зняти репортажі з участю свідків злочинів української армії». Плануються зйомки в школах з фіксацією розповідей дітей. Здійснюється пошук 3-х бойовиків «9 ОМСП МП», які повинні знятися без закриття осіб.

У «ЛНР» триває масштабна кампанія з дискредитації України. За вказівкою ватажка «ЛНР» В. Теслярської було підготовлено звернення на ім'я голови спеціальної моніторингової місії ООН з прав людини Фіони Фрейзер щодо нібито «військових злочинів Києва» проти «мирного населення Донбасу» та зрив українською стороною Мінських домовленостей",-йдеться в повідомленні

За інформацією Тимчука, відповідальною за підготовку заяви була призначена «депутат народної ради ЛНР» Ольга Кобцева, як учасник Мінських переговорів від «ЛНР».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення