Бойовики посилюють "Азовську флотилію ДНР" - Тимчук

 Facebook

Протягом минулих вихідних російсько-терористичні війська зосередили основні зусилля в обстрілі позицій сил АТО і цивільних об'єктів на західному і північно-західному напрямках від лінії Донецьк-Горлівка. Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбук координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук

"В ході обстрілу вони застосовували автоматичну стрілецьку зброю, гранатомети різних типів, а також міномети і зенітні установки типу. Зафіксовано використання бойовиками бронетехники . Так, в районі Піски бойовики з замаскованої позиції на західній околиці Жобуньков кілька разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО на північно-західній околиці Пісок і наглядовій пункту північніше селища. При цьому терористи застосовували великокаліберні кулемети, ще одна вогнева група вела інтенсивний вогонь з автоматичної стрілецької зброї з позиції північніше ставка в даному районі. Терористи продовжують перегрупування на приморському напрямку. В районі Тельманове фіксувалася перекидання до 10 одиниць різноманітної бронетехники. Техніка перекидається перекатами. Командування «ДНР» активно працює над створенням власного військово-морського флоту».

«Офіційно» так звана «Азовська флотилія ДНР» створена в травні 2015 року – до її складу увійшло 5 рибальських човнів прогулянкових катерів, які бойовики назвали «бойовими катерами». На сьогоднішній день таких «бойових одиниць» - 7, ще 3 одиниці готуються до введення в «бойовий склад». На даний момент активізовані організаційно-штатні процеси, з одночасним вирішенням питання поповнення плавскладу «флотилії» за рахунок допомоги Росії. Пунктами базування «Азовської флотилії ДНР» визначено Новоазовськ («головна база»), Сєдово і Безіменне".

За словами Тимчука керівництво «ДНР» веде переговори з Москвою про передачу до складу «флотилії» катерів зі складу Прикордонної служби ФСБ РФ. На запиту бойовиків, які розглядає Москва – 4 одиниці нових російських патрульних катерів проекту . Також у складі «Азовської флотилії ДНР» формується підрозділ морської піхоти» - за даними групи ІС, за рахунок сил та засобів зі складу колишнього 9-го окремого механізованого полку 1-го АК ДНР.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення