Бойовики посилюють приморське угруповання та лякають населення авіаударами

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують застосовувати, крім стрілецьких озброєнь і гранатометів, також міномети та бронетехніку , епізодично - артилерію. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи "Інфрмаційний Спротив" Дмитро Тимчук.

"Відзначається активізація ДРГ противника і снайперських груп, фіксуються спроби обстрілу позицій сил АТО з близької дистанції малими піхотними групами бойовиків з нейтральної смуги.

Зокрема, продовжують обстріли з боку терористів в районі Авдіївка–Дослідне –Піски.

В районі Леніно – Майорск – Зайцево також фіксується активність бойовиків – крім стрілецьких озброєнь, противник застосовує артилерійські системи.

Практично по всій ділянці від Красногорівки до районів на південь від Мар'їнки - перманентні обстріли. Стало відзначатися активне використання противником зенітних установок.

В районі Докучаєвська і на південь, аж до Гранітного, йдуть постійні обстріли з використанням мінометів.

Різко загострилася обстановка безпосередньо на приморському напрямку – в районах Широкіно, Водяного, Талаківки, бойовики влаштовують силами мобільних вогневих груп короткі, але потужні вогневі нальоти.

В районі Светлодарской дуги, а також біля Щастя та Станиці Луганської фіксуються активні дії невеликих піхотних груп бойовиків (перестрілки з бойовим охранением сил АТО - практично кожну ніч). Досить часто дані групи противника діють за підтримки мінометами та бронетехнікою .

Звертає на себе увагу:

- посилення приморської угруповання бойовиків бронетехнікою;

- спроби утримувати вогневу ініціативу терористами на ділянках захід і північний захід від Донецька;

- активність "Горлівського гарнізону" бойовиків, в першу чергу на західному і північно-західному флангах з тенденцією загострення ситуації на правому фланзі Светлодарской дуги.

В бандформування "ДНР" посилено поширюються чутки про розгортання в окупованих районах Донецької області принаймні двох "російських військових баз" на постійній основі – нібито, керівництво "ДНР" вже "досягло домовленості з адміністрацією президента РФ і Генштабом ЗС РФ "

У "ЛНР" поширюються чутки про перекидання українським військовим керівництвом в Сєвєродонецьк (КП "Міжнародний аеропорт "Сєвєродонецьк") штурмової авіації. Бойовики лякають місцеве населення тим, що сили АТО готуються до бомбардування цивільних об'єктів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення