Бойовики розміщують танки на подвір'ях - Тимчук

 Facebook

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують активні обстріли, фіксуються численні випадки спроб піхотних груп противника виходу на нейтральну смугу з метою обстрілу позицій сил АТО з стрілецьких озброєнь, мінування місцевості силами ДРГ, на низці дільниць фіксується поява снайперських груп противника. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук.

Протягом доби на ділянці від Пісок до Бутівки спостерігалися фактично перманентні обстріли з боку бойовиків.

Також в районі населеного пункта Піски терористи застосували БТР-и. В районі «Зеніту» зафіксований стрілецький бій із застосуванням АГС-17 – піхотна група бойовиків намагалася наступати з боку приватного сектора біля Спартака.

Північно-східніше Новоселівки піхотна група терористів за підтримки 82-мм мінометів вийшла на нейтральну смугу і відкрила вогонь по передовим НП і опорним пунктам сил АТО.

Південніше Троїцького бойовики задіяли ББМ. У першому випадку – БТР-80, який змінюючи позицію, вів вогонь по передовим позиціям українських військ зі штатного озброєння, у другому випадку - з боку Залізної Балки в посадку вийшла група з 2-х одиниц БМП-2 та 1 одиниці БТР-80, після чого одна з БМП відкрила прицільний вогонь з автоматичної гармати по опорному пункту сил АТО, при відході бронегрупи відкрив вогонь БТР.

В обох випадках бойовиками також застосовувалися гранатомети АГС-17 і 82-мм міномети.

Також були обстріляні позиції українських військ в районі Красногорівки, Зайцево (інтенсивний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомети). Стрільба зі стрілецької зброї – в районі Гранітного, Скелевого, південніше Талаковки.

Йде посилення бандформування, що оперує в районі Старомихайловки . За добу зафіксована перекидання не менше взводу.

Уточнена інформація по артилерії і танкам терористів в Донецьку: в приватному секторі південніше вул. Стратонавтів мережею групи ІС ідентифікована батарея 122-мм гаубиць Д-30 – 8 одиниц, і 11 танків, розосереджених по подвір'ях.

У Стаханові розгорнуто пункт управління бойовиків. Даний ПУ візьме під контроль обидва сектора від Санжаровки до Бахмутської траси. Також в районі Стаханова, Брянки та Ірміно, йде розгортання ще однієї батальйонної тактичної групи бойовиків.

На південно-східній околиці Перевальська і за містом у посадках зафіксовано дві групи танків (усього 12 одиниц) на позиціях.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення