Бойовики розпочинають чистки під приводом боротьби зі зрадниками

Російсько-терористичні війська на Донбасі все активніше використовують міномети і ствольну артилерію (в основному використовуються САУ, які швидко виходять на позиції для стрільби і також оперативно йдуть з позицій, однак фіксується і використання терористами буксируемої артилерії. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук.

Основна маса обстрілу з боку бойовиків з артилерії – в нічний час (до 5 годин ранку), однак фіксується все меншу увагу, що бойовики приділяють прихованості використання важких озброєнь.

Крім "традиційних" районів використання противником важких озброєнь (райони Авдіївки, Пісок, Досвідченого, район Докучаєвська - Тарамчук, Березове, Новотроїцьк і південно-західніше Докучаєвська), активізувалися бойовики і на ряді інших дільниць.

В районі Светлодарскої дуги по опорним пунктам сил АТО схід Новозвановки (південніше Попасній) бойовики ведуть обстріл не тільки з мінометів і гранатометів, але і з артилерії з позицій південніше Новоолександрівка .

З позицій в районі Михайлівки, в районі Батманове і західніше Пантелеймоновки бойовики вели обстріл опорних пунктів сил АТО в районі Троїцького, Верхньоторецької і Новоселівки.

Звертає на себе увагу той факт, що противник почав вести пристрілювальний вогонь артилерії по тиловим районам сил АТО – район Авдіївки (по житлових кварталах) і Первомайськ – фіксувалися розриви снарядів 152-мм і 122-мм В окремих випадках пристрілювальний вогонь ведеться з виносами і значними переносами "серіями" до 10 снарядів. Одночасно бойовики перекидають до передової нові підрозділи артилерії.

Спостерігається значне посилення сил і засобів терористів в Петровському та Кіровському районах Донецька, а також в районі Старомихайловки .

Бойовики продовжують активне перекидання з Бахмутської трасі в бік Кадеевки (кол. Стаханов) боєприпасів і палива. В основному перекидання йде через Михайлівську розв'язку

Серед співробітників "МГБ ЛНР" поширюються чутки про "неформальні контакти" окремих представників керівництва даної структури з українськими спецслужбами. За попередніми даними, ці чутки поширюються однією з "груп впливу" всередині "МГБ ЛНР" для організації подальших "чисток" під приводом "боротьби з зрадниками".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення