Бойовики та священики агітують населення приєднатись до "хресного ходу на Київ"

Активні обстріл і збройні провокації з боку російсько-терористичних військ фіксуються по всій лінії зіткнення сторін у Донецькій області, від приморського флангу до Світлодарської дуги, також фіксуються обстріли з боку противника на окремих дільницях у Луганській області. Про цеповідомляє на своїй сторінці у Фейсбук координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук.

Зокрема, у районі Донецька з позицій в західній частині Спартака і в районі Ясинуватської розв'язки терористи відкривали вогонь з мінометів по Авдіївці (промзона і приватний сектор). Двічі противник відкривав вогонь по Пісках і околицями з станкових гранатометів.

«Кочівна батарея САУ «Гвоздика» бойовиків вела вогонь по опорним пунктам сил АТО північніше Зайцево, при підтримці вогню станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів з боку Гольмовского. В районі Горлівки з позицій південніше селища «Будівельник» терористи наносили удари з мінометів на південний схід і схід Новгородського.

Також бойовики наносили удари по Троїцькому, Мар'їнці, Красногорівці і південь Луганської . Активність противника фіксується також на схід Новозвановки і в районі блок-посту №29 (тут ДРГ та піхотні групи бойовиків оперують вздовж Бахмутської траси).

На приморському фланзі терористи наносять удари з мінометів обох калібрів, повного спектру піхотного озброєння, епізодично використовуючи 122-мм артилерію з-за лінії Червоноармійське – Самсоново (позиції – в районі Патріотичного). Вогонь вівся по районів Широкіно, Водяне, Гнутово, Харчовик і схід Талаковки.

ДРГ противника активізувалися на приморському напрямку, на південь від Донецька, в районі Бахмутської траси і вздовж р. Сіверський Донець.

У район Новоазовська продовжує прибувати посилення бойовиків (основна частина – російські найманці, також фіксуються військовослужбовці ЗС РФ). Південніше Жовтеня і в районі на північний схід Саханки зафіксовано дві групи танків терористів по 4 машини.

У Донецьку (Путилівка) супротивник проводить перегрупування - відзначалася перекидання гаубиць у напрямку до центру міста.

На північ від Луганська зафіксоване перекидання бронетехніки терористів. Також південніше Веселої Гори зафіксована група танків – до взводу на замаскованих позиціях.

У Донецьку «МГБ ДНР» проводить чергову масштабну операцію з виявлення та знешкодження «українських шпигунів і диверсантів». Військове керівництво «ДНР» видало розпорядження про проведення фільтраційних заходів» в місті і передмістях – в першу чергу в західних районах, прилеглих до лінії розмежування сторін. До даних заходів планується залучити батальйони особливого призначення т. н. «Республіканської гвардії ДНР»

У ряді населених пунктів, що перебувають під контролем «ДНР» і «ЛНР», наголошується робота «агітаторів» (як з числа місцевих священнослужителів, так і «активістів»), агітують місцеве населення виїжджати на неокуповану територію України з метою приєднання до «хресного ходу» з Донбасу на Київ, організованому УПЦ МП. Одночасно в середовищі місцевих жителів ходять наполегливі чутки, що під час цього «хресного ходу» заплановані якісь провокації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення