Бойовики використовують перемир'я для проведення ротації та будівництва інженерних споруд

 

Супротивник використовує перемир'я для проведення ротації, будівництва інженерних споруд, передислокації техніки і підвищення боєздатності НВФ, повідомили в групі військових експертів Інформаційний опір.


За даними ІО, на базі одного з бандформувань проводяться курси по підготовці коректувальників вогню для артилерійських підрозділів.


Також зафіксовано проведення занять з групою бойовиків з визначення координат і відстані до виявлених позицій ЗСУ за допомогою приладів для топографічної прив'язки і управління артилерійським вогнем.


"Також проводяться заняття з бойової підготовки з танкістами підрозділів "2 АК ЛНР" на полігоні поблизу н. п. Круглик, з артилеристами "2 АК ЛНР" на полігоні біля н. п. Калиново, навчання батальйонного рівня "1-й омсбр 1 АК ДНР" в районі н. п. Комсомольське. У Луганській області наводилися в бойову готовність для здійснення маршу в райони призначення всі артилерійські підрозділи російсько-терористичних військ", - зазначили в ІО.


Також наголошується, що противник веде роботи по будівництву командно-спостережних пунктів в районі Новоазовська.


"Будівельні роботи здійснюються з підручних матеріалів, оскільки командування терористів не виділяє матеріалів для будівництва об'єктів", - уточнили експерти.


Загалом наголошується, що ситуація в зоні АТО залишається спокійною.


Раніше в штабі АТО повідомили, що сьогодні, 5 жовтня, в Донбасі повинен початися процес відведення озброєння калібром менше 100 мм. В рамках першого етапу техніку почнуть відводити з Луганської області.



Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення