Бойовики витягали уламки ракети з тіл жертв МН17 - The Guardian

 ЕСПРЕСО.TV

Про це йдеться в статті видання "The Guardian", під заголовком "Звіт з МН17 виявив спроби приховати причини катастрофи", передає Еспрессо TV.

У ній зазначається, що бойовики розкривали тіла для видалення з них осколків ракети "Бук".

Таким чином вони намагалися приховати докази, що вказують на те, що літак був збитий російським "Буком" з території контрольованої бойовиками "ДНР".

На користь цієї версії свідчать знайдені в тілі капітана борта оскільки типу "метелик", характерні саме для ракети "Бук".

Також у статті зазначається, що з місця катастрофи незрозумілим чином зникли окремі фрагменти обшивки судна зі слідами пробоїн і сажі, що підтверджують фотодокази, а також частина апаратури, вивчення якої допомогло б слідству точно встановити, звідки саме прилетіла ракета.

Нагадаємо, згідно підсумкового звіту за результатами розслідування обставин катастрофи, оприлюдненим Нідерландським радою з безпеки 13 жовтня 2015, літак був збитий ракетою ЗРК "Бук" 9М38М1, випущеної з території одного з районів східної України.

Комісія не стала уточнювати, хто атакував лайнер, зауваживши, що літак був вражений з лівого боку. Район запуску ракети зазначено з точністю до території площею в 320 квадратних кілометрів. Кримінальне розслідування прокуратури Нідерландів має завершитися в 2016 році.

При цьому голова Ради з безпеки Нідерландів (СБН) Тьіббе Йустра звинуватив терористів Донбасу в катастрофі Boeing на основі карт, опублікованих у підсумковій доповіді.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення