Бойовики Захарченко в Донецьку захопили металургійний завод російської компанії

 Четвертая власть

Російська гірничодобувна і металургійна компанія "Мечел" заявила про те, що бойовики ДНР взяли під контроль Донецький електрометалургійний завод, який належить "Мечел" і ввели туди власну адміністрацію. Таку заяву було опубліковано на сайті компанії "Мечел" сьогодні, 21 липня.

"У Розпорядженні №12, датованому 25 червня 2016 р. і підписаний головою Ради міністрів самопроголошеної Донецької Народної Республіки А. В. Захарченко, повідомляється про введення тимчасової державної адміністрації на цілісний майновий комплекс ПРАТ «Донецький електрометалургійний завод» (ДЕМЗ), а також про створення на його базі державного підприємства «Юзівський металургійний завод» з передачею майна у користування цьому підприємству.

За попередньою оцінкою Компанії, для «Мечела» існує ризик втрати контролю на невизначений термін над майбутньою виробничою і комерційною діяльністю ДЕМЗ.

В даний час компанія «Мечел» здійснює юридичну експертизу ситуації, що склалася і у разі необхідності вживатиме всіх заходів для захисту своїх прав та інтересів у встановленому законом порядку", - йдеться в повідомленні.

Завод ДЕМЗ зупинив виробничу діяльність ще до війни, у 2012 році, і з тих пір фактично не працює. При цьому бойовики заявили про свій намір запустити "віджатий" завод через кілька місяців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення