​Бойовики застосували тактику сил АТО: військовий експерт розповів, що сталося під Красногорівкою

Під Красногорівкою бойовики так званої ДНР застосували тактику українських військових і спробували захопити опорний пункт ЗСУ.

Про це розповів військовий експерт Олексій Арестович у своїй колонці на "Апострофі".

Він підкреслив, що наразі не є загостренням, а тільки бойовим епізодом, який не змінив ситуацію на фронті. "Це маленький епізод позиційної війни, яка там весь час йде. Бувають на війні вдалі і менш вдалі епізоди. І ситуація під Красногорівкою - це наша перемога, яку ми здобули в непростих умовах. Спочатку вони захопили частину опорного пункту, а потім ми їх вибили звідти", - розповідає Арестович.

За словами блогера, бойовики використали тактику, яку до цього проти них тривалий час застосовували сили АТО. Зокрема, противник знайшов слабке місце на лінії оборони ЗСУ і під прикриттям артилерії спробували захопити його і закріпитися. "За 2015-2016 роки у нас було близько 12 таких епізодів", - уточнив Арестович.

При цьому військовий експерт зазначив, що перший такий епізод стався в 20-х числах червня під Кам'янкою.

"Вони шукають слабкі місця у всіх сенсах: морально-психологічний стан, погане несення служби нашими підрозділами. Все це перевіряється і готується, як пограбування банку - по сантиметрам, дециметрам і секундах, а потім – удар", - підкреслив Арестович, додавши, що напад супроводжується інформаційними операціями, які підривають психологічний стан бійців АТО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення