Бойовики застосували танки на приморському напрямку

Найбільша активність російсько-терористичних військ на Донбасі фіксується в районі Светлодарской дуги, на приморському напрямку з застосуванням бронегруп, захід Горлівки і в районі Авдіївки. Про це повідомляє координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук

"На Светлодарской дузі окупанти неодноразово «накривали» передню лінію і цілі в тактичній глибині сил АТО 120-мм мінометами і 122-мм артилерією з району на південний захід від Дебальцеве і з ділянки Вуглегірськ - Булавино. Відзначалися активні обстріли зі стрілецької зброї та ручних гранатометів на передньому краї, також зі сторони противника відкривався вогонь зі штатного озброєння БМП-2.

Активні обстріли з використанням станкових гранатометів типу АГС-17 (пару раз - і з СПГ) і великокаліберних кулеметів передових позицій сил АТО - на ділянці Жованка – Зайцево і південніше Майорска. З АГС-17 окупанти обстріляли позиції українських військ в районі Станиці Луганської та зі стрілецького озброєння (включаючи кулемети) в районі Кримського і Новозвановки.

Практично всю ділянку фронту від Мар'їнки і Красногорівки на південь від Донецька, - з боку противника активні станкові гранатомети (АГС-17 і СПГ-9\9М) і великокаліберні кулемети. На ряді ділянок (район південніше Докучаєвська і Старогнатовки) – вогневі мобільні групи з ЗУ-23-2 (тактика: 7-8 черг і швидка зміна позицій).

Район Авдіївки, включаючи приватний сектор на Царському полюванні, позиції підрозділів сил АТО захід і північ ДАП-а (ділянка Дослідне – Піски) – активні обстріли зі стрілецької зброї і гранатометів, неодноразово - 82-мм міномети.

На приморському напрямку окупанти неодноразово завдавали короткі, але масовані вогневі удари ствольною артилерією (122-мм) на ділянці схід Лебединського, північніше Широкіно і по самому Широкіно. Уздовж дороги Маріуполь – Тельманове, а також західніше н. п. Пикузи (кол.Комінтернове) і Вужачку (кол.Ленінське) противник неодноразово застосовував бронегрупи (1-2 танка і 2-3 БМП\БТР), обстрілюючи передові позиції сил АТО з 30-мм автоматичних гармат і 125-мм танкових гармат (в основному ОФ-снарядами, по 12-15 снарядів).

Так, на східній околиці Широкіно і позиціях на північ, північний захід від селища як мінімум 4 рази окупанти «відпрацьовували» важкою бронетехнікою. Примітно, що вихід та відхід бронетехніки здійснювався під прикриттям щільного артилерійсько-мінометного вогню, тобто супротивник явно побоюється застосування солдатами українськими підрозділами протитанкових засобів на першій лінії",-резюмував експерт

За словами Тимчука, північніше цієї ділянки, у районі на схід Талаковки, південніше Харчовика і схід Павлополя, окупанти застосовували 82-мм і 120-мм міномети для ведення турбуючого вогню по передових позиціях сил АТО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення