Бойовиків готують до масштабного наступу - Тимчук

 Facebook

У колах середньої командної ланки «ДНР» і «ЛНР» поширюється інформація (в якості чуток) про підготовку масштабного наступу російсько-терористичних військ на Донбасі в грудні цього року. Нібито даний наступ повинен стати превентивним, з метою зриву наступу ЗСУ України, підготовлюваного на кінець грудня-початок січня. Про це на своїй сторінці у Фесбук розповів координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук.

Згідно з поширюваними чутками, на підконтрольній Україні території готується проведення широкомасштабної (у варіаціях - всезагальної) мобілізації, у зв'язку з чим нібито заборонено виїзд з території України громадян чоловічої статі віком до 45 років.

Протягом останньої доби в ході активних обстрілів позицій сил АТО на Донбасі російсько-терористичні війська «традиційно» використовували стрілецьку зброю, гранатомети, 82-мм і 120-мм міномети, зенітні установки ЗУ-23-2 і озброєння ББМ.

Зокрема, терористи вели активні обстріли позицій українських військ на Донецькому напрямку.

Із зенітних установок і гранатометів були обстріляні передові позиції і опорні пункти сил АТО в районах Пескі, Дослідне, Авдіївка і північніше даного н.п., в районі Мар'їнки бойовики під прикриттям вогню декількох 82-мм мінометів намагалися вести снайперський вогонь.

На ділянці навпроти ДАП-а терористи використовували для обстрілу позицій сил АТО відразу 4 одиниці ББМ (2 БМП-2, 1 БТР-80 і 1 БМП-1). Вогонь вівся із заздалегідь приховано зайнятих позицій на передньому краї, після обстрілів фіксувався швидкий відхід ББМ в глибину бойових порядків бойовиків.

Зі стрілецької зброї, гранатометів і 82-мм мінометів терористи обстріляли позиції сил АТО в районі Счастье і на північний схід Луганское. На цих ділянках, а також на південному напрямку від Донецька фіксується активність піхоти противника на передньому краї.

Також бойовики не припиняли спроб в районі північних і північно-західних околиць Горлівки (Майорського, Шуми, Новгородське, Зайцеве) масованим вогнем з гранатометів і 82-мм мінометів нанести вогневе ураження передовим підрозділам сил АТО. При цьому кілька піхотних груп супротивника , використовуючи АГС-17, РПГ і СПГ, вели вогонь з нейтральної смуги.

З 120-мм мінометів, а так само станкових гранатометів бойовики наносили удари з боку Старомихайлівці по позиціях сил АТО в районі північніше Красногоровки.

У Донецьку бойовики активно використовують вулицю Стратонавтів, залишки Путиловського і Ясинуватського вузлів, як для перекидання особового складу та озброєнь, а також маневру силами і засобами на ділянці між Песками та Авдіївкою. Щодоби фіксується перекидання до роти піхоти, мінометів, ЗУ-23-2, легкої бронетехніки.

Північно-східніше Крутої Балки (Ясинуватський район), в балках і лісових насадженнях, бойовики зосередили тактичну групу - 14 одиниць бронетехніки і до 150 терористів, розбитих на кілька піхотних груп (за попередніми даними, сюди ж перекинута батарея 120-мм мінометів).

Бойовики «ЛНР» очікують подачу на станцію Краснодон з РФ відразу декількох ж/д складів з цистернами з паливом в перебігу тижня - мінімум по 8-10 цистерн кожна партія. Всього йдеться про не менше ніж 20 тисячах тонн палива. Паливо призначене як для «потреб республіки», так і для поповнення запасів ПММ «2-го армійського корпусу ЛНР».

Фіксується зростання активності бойовиків по осі Сніжне - Донецьк. У цьому районі зафіксовано висунення відразу декількох груп бойовиків в бік фронту.

До ділянки фронту в районі Стила з боку Старобешеве командування терористів перекинуло вантажівками (6 одиниць) підрозділ бойовиків, 1 од. МТ-ЛБ з 120-мм мінометів і 2 БТР-80.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення