Болівуд відпочиває: Росія надавала зброю Савченко і Рубану

 Канал 24

В четвер, 22 березня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство має факти участі представників Росії у сприянні позафракційному народному депутату Надії Савченко та керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану в підготовці ними збройного перевороту в Україні.

Про це Луценко сказав під час засідання комітету Верховної Ради з питань регламенту і організації роботи парламенту, який розглядає подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Савченко.

"Ми маємо факти, які доводять участь Російської Федерації як ворога Української держави, в наданні зброї особам, які запланували і готувалися до здійснення терористичного акту проти вищого керівництва країни, мирного населення української столиці з метою повалення конституційного ладу", – сказав Луценко.

Так, глава ГПУ уточнив, що слідчі встановили факти передачі російськими військовослужбовцями зброї Савченко та Рубану для здійснення ними збройного перевороту. Луценко також назвав прізвища, позивні російських військовослужбовців (в тому числі одного – у званні полковника збройних сил Росії), а також українські прізвища-прикриття, під якими вони "працювали" в ОРДЛО.

Генпрокурор також наголосив, що інкриміновані Савченко кримінальні статті кваліфікуються як особливо тяжкі і передбачають санкцію виключно у вигляді утримання під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення