Бомбардувальники РФ у небі України зустрінуть літаки НАТО - Жданов

 Обозреватель

У разі масштабних наступальних дій Росії в Україні НАТО допоможе впоратися з агресією, задіявши угруповання військ, що є у Польщі, перш за все, авіацію.

Таку думку "Обозревателю" висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Оскільки Україна - не член НАТО, і поки що навіть не партнер НАТО, є небезпека розвитку ситуації у плані посилення бойових дій. Тому тут США моніторять ситуацію, щоб чітко і своєчасно відреагувати на зміну ситуації, якщо вона почне відбуватися", - сказав він.

"У якому випадку США зважаться на конкретні дії, яка інформація повинна їх до цього спонукати?" - запитав "Обозреватель". "До такого кроку їх повинна спонукати не стільки інформація, як дії Російської Федерації. Якщо РФ здійснить наступальні дії на Донбасі, то те угрупування військ, яке зосереджене на західному кордоні України, в Польщі, і буде використане для того щоб допомогти нам впоратися з відбиттям наступу Росії", - відповів Жданов.

"У першу чергу, буде задіяна авіація. Я припускаю, що F-18 і F-22 Raptor, які знаходяться у Польщі. Якщо Росія починає активні бойові дії і справа дійде до бомбардувань, то російські бомбардувальники в нашому небі зустрінуться з натовськими літаками", - припустив експерт.

У цьому контексті він нагадав про те, що наразі країни Балтії фактично захищені силами НАТО від можливої агресії Росії. "Там створено міжнародний контингент із військ НАТО - там присутні й Іспанія, й Німеччина, й Франція, й Норвегія - кожна країна своїм компонентом збройних сил. Якщо РФ гіпотетично рухає свої війська до Прибалтики, вона вступає у бойові дії практично з половиною країн Європи. Навряд чи на сьогоднішній день РФ готова воювати з європейськими арміями", - зауважив Жданов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення