Боролись до останнього: в Олександрівській лікарні від коронавірусу помер пацієнт (фото)

Головний лікар Олександрівської лікарні Києва Людмила Антоненко оприлюднила інформацію, що в реанімації медзакладу помер перший пацієнт із коронавірусом.

"На жаль... Сьогодні ми втратили пацієнта. За його життя ми боролисья останні кілька тижнів. Протягом всього лікування пацієнт був важкий, з прогресуючим погіршенням, що призвело до підключення до апарату ШВЛ та ЕКМО. Я і команда лікарів Олександрівської клінічної лікарні м.Києва, приносимо співчуття рідним і знайомим", - повідомила Антоненко в Facebook.

Лікар зазанчила, що вони боролись за життя, застосовуючи всі сучасні технології, які зараз використовують лікарі у всьому світі.

"Боролися за життя .... Проте ми не змогли...". Зараз в Олександрівській лікарні Києва двоє важких пацієнтів, яким проводиться оксигенація", - додала лікар.

Станом на 6 квітня в Олександрівській клінічній лікарні м.Києва перебуває 65 пацієнтів в інфекційних відділеннях, з них - 43 з підтвердженим коронавірусом, 20 - з підозрою, 4 - в реанімації, 1 - на ЕКМО.

"В останні дні шириться багато фейкових думок псевдоекспертів щодо того, що статистика щорічної смертності не перевищує смертність від COVID-19. Я розумію, що всім сильно набридло сидіти на карантині, проте раджу не загравати з долею і не перевіряти на собі чи дійсно "хвилю корони ви вже встигли перенести в січні чи в лютому", чи дійсно "більшість переносить безсимптомно і вже має імунітет", і ще багато чудових думок. Якби ви зараз попрацювали лікарем в інфекційному відділенні або в лабораторії, такі легковажні думки вас би не займали", - резюмувала Антоненко.

Нагадаємо, станом на 7 квітня вУкраїні офіційно підтверджено 1462 випадків захворювання на коронавірус COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення