Боровий заявив про початок відкритого конфлікту США і РФ

 Обозреватель

Росія де-факто вступила у відкрите протистояння зі Сполученими Штатами; агресивні дії групи "Вагнер" в Сирії - важливий пропагандистський елемент Кремля, покликаний підкреслити протистояння на рівні двох наддержав - Росії та США.

Таку думку в інтерв'ю висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Відповідаючи на запитання, чи слід розглядати останню заяву начальника головного управління генштабу збройних сил РФ про протидію "високотехнологічному противнику" як натяк на готовність Росії вступити у відкрите військове протистояння з США, політик запевнив: "Росія вже вступила у відкрите протистояння".

У цьому контексті Боровий зауважив: "Як би не називалися ці структури, це структури, що підпорядковуються міністерству оборони Росії. Це імітація незалежної структури, щоб не нести відповідальності за їхні дії. Але насправді це підрозділи без гальм збройних сил Росії, тобто міністерства оборони".

Опозиціонер звернув увагу на знаковий факт: "У момент, коли вони наступали, їх попередили, що ця територія контролюється коаліцією - виставили американські прапори. Проте, їх це не просто не зупинило. Навпаки - це їх стимулювало донаступу, до агресії".

Він пояснив це тим, що тема конфлікту Росії з США - основна тема російської пропаганди протягом останніх років - "що насправді протистояння і в Україні, і в Сирії, і в усьому світі відбувається не між якимись структурами, залученими до військових дій, а між Росією і США. Росією як наддержавою. Це такі спогади про минуле, спогади про Радянський Союз".

"Ви хочете сказати, що сотні людей загинули виключно заради пропаганди?" - запитав "Обозреватель". "Не лише заради пропаганди. Це посилення силової складової в політичній системі Росії. Силової - в сенсі партії війни", - відповів Боровий.

"Партія війни - це ж не просто ідеологічна концепція. Це конкретні люди, конкретні групи людей, які отримують більше впливу в політичній системі Росії, більше впливу на президента Росії, більше фінансування", - додав він.

За словами політика, незважаючи на кілька експертних висновків про те, що сьогоднішня РФ не в змозі фінансувати гонку озброєнь, "ці силовики, ця партія війни орієнтується не на реальність, а на власні потреби".

Як повідомлялося раніше, начальник головного управління генштабу збройних сил Російської Федерації Сергій Рудський заявив, що в разі війни з "високотехнологічним противником" Росія має намір вести військові дії в п'яти напрямках: на землі, на морі, в повітрі, в космосі і в кіберпросторі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення