Українського "диверсанта" Євгенія Панова викрали в Запорізькій області

 Цензор.НЕТ

Євгена Панова викрали в Запорізькій області і вивезли в Крим. Таку версію розвитку подій повідомив Цензор.НЕТ його брат Ігор Котелянець.

"Мій рідний брат Євген, житель міста Енергодар Запорізької області, в суботу вранці 6 серпня виїхав на зустріч із друзями і зник", - розповідає Ігор. - Цю поїздку заздалегідь він не планував, цими днями він планував поїхати в Запорізький військовий госпіталь на планову реабілітацію, після участі в АТО. В останній момент поїздку в госпіталь довелося скасувати, Євген на своїй машині поїхав до друзів на дачу. Передзвонив він дружині в суботу ввечері, сказав, що у нього все нормально, і пообіцяв, що в неділю, найпізніше в понеділок вранці, буде вдома. Оскільки у нього старий телефон і він часто сідає, то дружина спокійно чекала його вдома, і лише факт, що він не передзвонив у неділю, у неї викликав тривогу. Коли в понеділок Євген не повернувся, дружина зателефонувала рідним. Ми кинулися його шукати. Дізналися, де він, тільки в середу, із засобів масової інформації ", - повідомив Ігор.

"Він завжди повідомляв дружині, де він або коли повернеться, намагався її не засмучувати своєю відсутністю. Він точно не міг організовувати ніяких військових заходів: після демобілізації у вересні 2015 року він пішов з головою в роботу - водій, електромеханік на Запорізькій АЕС, паралельно займався громадською діяльністю - створив громадську організацію допомоги ветеранам АТО, але найголовніше - вони з дружиною планували дитину. Ви ж розумієте, що людина, яка кохає дружину і хоче дітей, не буде наражатися на небезпеку".

За словами Ігоря, його брат ніколи б із власної волі не поїхав у Крим, він був зосереджений на допомозі АТО: "Євген вважав, що Крим пішов і пішов, а його завдання - волонтерство і громадська робота, яка допоможе зберегти мир у рідному Енергодарі. Його турбувала ситуація на фронті, ми її обговорювали, але до Криму він був байдужий".

"Я боюся, що Євгена викрали і відвезли у Крим не просто, щоб видати як організатора якоїсь неймовірної змови. Таким чином Кремль може обґрунтувати повномасштабний наступ на Україну. Про інсценуванні ж свідчать і безліч неузгодженостей у сюжетах, які транслюють російські канали. Кажуть, що зловили 15 осіб, а показують лише його одного. Всю зброю знято в одному місці, а він сам - в іншому. Речі, які показують, як нібито його, насправді йому не належать, у нього є рюкзак, з яким він був в АТО, але він зовсім інший, він стоїть вдома, на балконі. А це означає, що Євген не планував довгих поїздок, він поїхав із маленької дорожньою сумкою. Камуфляж і берці його теж удома. Він поїхав у спортивних штанях і футболці, яку одягав на природу, - дивно, що за диверсійна група в треніках".

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Російської Федерації 10 серпня опублікувала офіційну заяву, в якій стверджує, що в окупованому нею Криму запобігли низці терористичних актів, "підготованих Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких було визначено критично важливі елементи інфраструктури й життєзабезпечення півострова".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення