Братові судді Вовка підписали підозру (фото)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру братові голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка - Юрію Зонтову і ще одному адвокату, якого НАБУ затримало під час отримання хабаря для подальшої його передачі суддям ОАСК. Про це голова наглядового відомства повідомила на своїй сторінці в Facebook у середу, 7 квітня.

"... я підписала повідомлення про підозру двом горе-ділкам, які називають себе адвокатами. Вони надавали, як їм здавалося, адвокатські послуги, однак, на думку детективів НАБУ і прокурорів САП, з якими я повністю згодна, така правова допомога - пряма дорога на лаву підсудних", - написала Венедіктова.

Як уточнили в Офісі генпрокурора, затриманим підписано підозру в підбурюванні до надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає відповідальне становище (ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК України).

Венедіктова нагадала, що 6 квітня силовики затримали "на гарячому" двох адвокатів під час отримання 100 тисяч доларів з метою подальшої передачі цих коштів суддям ОАСК. За ці гроші вони обіцяли ліквідатору суспільства допомогти винести "зручне" судове рішення.

В одного з адвокатів, який є братом голови ОАСК, під час проведення слідчих дій були виявлені і вилучені великі суми грошових коштів: 80 тисяч доларів (частина неправомірної вигоди), 3,7 млн доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів стерлінгів і 230 тисяч гривень.

Нагадаємо, суддя Павло Вовк був оголошений у розшук ще на початку листопада 2020 року. Його розшукують "у зв'язку з систематичним ігноруванням повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі в допиті та інших процесуальних діях". У лютому Вовка вдруге не змогли привести до суду. Детективи не виявили підсудного за жодною з відомих адрес його можливого проживання, на робочому місці його також не було.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення