Британські винищувачі підняли на перехоплення двох російських Ту-160

 Reuters

Британські винищувачі Typhoon були спрямовані на перехоплення двох російських надзвукових стратегічних бомбардувальників Ту-160, які прямували в напрямку повітряного простору Великобританії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на міноборони Сполученого Королівства. Інцидент стався в середу, 17 лютого. Британські літаки були підняті з бази королівських ВПС у східній Англії і супроводжували російські літаки, поки вони летіли в районі, який знаходиться під контролем Великобританії.

Як повідомив Sky News, російські бомбардувальники пройшли над Північним морем у супроводі британських винищувачів в південному напрямку. Раніше в НАТО висловлювали обурення польотами російських військових літаків поблизу європейських держав.

Наприклад, у листопаді 2014 року генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг заявив, що російські військові літаки представляють небезпеку для цивільної авіації Європи. Він нагадав, що в 2014 році винищувачі НАТО більше ста разів перехоплювали російські військові літаки, тоді як в 2013 році таких випадків було не більше тридцяти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення