Британські збройні сили почнуть підготовку жінок для виконання наземних бойових завдань

 Associated Press

Збройні сили великої Британії в наступному році вперше займуться підготовкою жінок для служби в родах військ, які виконують найскладніші бойові завдання. Про це повідомив прем'єр-міністр Сполученого Королівства Девід Кемерон.

"Міністр оборони (Майкл Феллон) і я єдині в бажанні бачити відкритими для жінок всі посади в збройних силах в 2016 році. Ми вже усунули бар'єри для їх служби на підводних човнах і для просування до найвищих звань. Ми повинні закінчити цю роботу в наступному році і відкрити для жінок можливість виконання наземних бойових завдань", - наводить слова британського прем'єра агентство Press Association.

Зараз для представниць прекрасної статі в британській армії відкриті 80% посад у різних родах військ, при цьому частка рекрутованих на службу жінок становить 10%. На думку уряду, надання жінкам можливості проходити військову службу без будь-яких обмежень поставить Сполучене Королівство в один ряд з такими країнами, як Австралія і США.

Нововведення торкнеться Піхоти британської армії, Королівської морської піхоти, Королівського бронетанкового корпусу і Полку Королівських ВПС, де раніше британські жінки ще не служили.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення