Британський пенсіонер, засуджений Ер-Ріядом до 350 ударів батогом, звільнений

 ТАСС

Британський пенсіонер Карл Енгрі, засуджений владою Саудівської Аравії до 350 ударів батогом за зберігання алкоголю, звільнений і благополучно повернувся в Сполучене Королівство. Про це заявив глава британського МЗС Філіп Хаммонд

"Я вдячний уряду Саудівської Аравії за докладені зусилля, що дозволили благополучно вирішитися цієї ситуації", - повідомив міністр, який наприкінці жовтня побував в Ер-Ріяді з робочим візитом.

"Той факт, що ми разом змогли подолати таку непросту ситуацію, говорить про високий рівень наших двосторонніх відносин", - додав він.

74-річний Карл Ендрю працював менеджером в нафтовій індустрії і протягом останніх 25 років проживав у Саудівській Аравії - країні, де діють закони шаріату.

У серпні минулого року поліція виявила в багажнику його автомобіля ємкості з вином домашнього виробництва. Ендрю був відразу ж засуджений на 12 місяців тюремного ув'язнення і повністю відбув термін спочатку передбаченого покарання. Проте, слідуючи політиці посилювання заходів боротьби з ввезенням і виробництвом алкогольної продукції, Ер-Ріяд продовжив британцеві термін ув'язнення ще на два місяці із застосуванням традиційного для такого випадку покарання у вигляді 350 ударів батогом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення