Будь-яка провокація з боку бойовиків на Донбасі, повинна закінчуватися ударом по зубах - Тимчук

Аналітики групи ІС, вивчаючи хід останніх бойових дій у районі населених пунктів Логвиново і Нижнє Лозове, прийшли до наступних висновків (при аналізі дій ВСУ використовувалися дані виключно з відкритих джерел, при аналізі дій супротивника – інформація мережі групи ІС). Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук.

- протягом короткого відрізку часу бойовики кілька разів наносили потужні вогневі удари зі ствольної артилерії по другому ешелону українських підрозділів, намагаючись перешкодити закріпленню підрозділів сил АТО;

- після перегрупування, ударна група терористів була перенаправлена лівіше попереднього направлення (оскільки захоплені позиції дозволяли українським бійцям прострілювати значну ділянку не тільки траси Е40, але і район Логвиново).

В результаті, судячи з усього, українське командування прийшло до висновку, що подальші активні дії противника на цьому напрямку малоймовірні. Після чого, отримавши наказ на залишення раніше зайнятих позицій, сили АТО подбали про знищення укріплень супротивника і кинутого їм БК і повернулися на вихідні рубежі.

Підсумок:

- Сили АТО продемонстрували високий рівень боєготовності і здатність ефективно реагувати на зміни оперативної обстановки, при цьому не порушуючи умови Мінських домовленостей;

- Ніхто Вуглегірськ, Санжаровку і інші населені пункти не оточував і не штурмував;

- «Сотні вбитих карателів і десятки одиниць знищеної техніки» існують виключно в уяві пропаганди «Л/ДНР»;

- Ніяких проривів і тим більше «перевірок і тренувань проривів» ніхто не влаштовував, для терористів може бути тільки один висновок: будь-яка провокація повинна закінчуватися ударом по зубах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення