Буде стрімко холоднішати: синоптики розповіли, коли тепло остаточно піде з України

Останній місяць літа в Україні буде помірно теплим, однак спеки вже чекати не варто.

Про це повідомляє видання Obozrevatel з посиланням на слова синоптиків.

З третьої декади серпня в країні почне стрімко холоднішати. Ночі вже будуть не такими теплими, також почнуться дощі.

"Перша декада серпня почнеться з помірного тепла, проте вірогідні короткочасні дощі. Приблизно з середини першої декади температура почне зростати, тепло триватиме до середини третьої декади. Потім буде холоднішати ночами. У середині місяця можливі невеликі дощі, але в цілому в серпні опадів буде мало", - розповів народний синоптик Володимир Деркач.

За словами начальника відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометцентру Владислава Білика, температура в серпні цього року не відрізняться від інших в останні п'ять років. Середня добова температура складе в межах 19-24 градусів тепла. У Карпатах трохи прохолодніше - в районі 16-17 градусів.

"Нічого аномального на серпень не прогнозуємо. Це не так, як було в серпні 2010 року, коли середня температура була вища на 4 градуси. Тодішнє літо стало одним з найспекотніших в Україні", - зазначив Білик.

А в перших числах серпня дощі можливі на півдні, 5-6 серпня - на заході країни. У центральних, східних, Сумській, Одеській, Миколаївській областях та Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення