Буде використана авіація: в Україні оцінили можливість захоплення Маріуполя військами Путіна

 Апостроф

Для окупації Маріуполя Росії доведеться провести повномасштабну військову операцію з використанням регулярної армії.

Таку думку озвучив військовий оглядач сайту "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, бойовики "ДНР і ЛНР" не зможуть за наказом Кремля виключно своїми силами захопити місто

"Це повинна бути повномасштабна операція з концентрацією в регіоні сухопутних військ, а з боку Азовського моря повинні будуть проводитися десантні операції. Але, як відомо, у "ДНР" немає ніякого флоту, щоб здійснити десантну операцію. А, враховуючи концентрацію ЗСУ в даному секторі, Кремль просто буде зобов'язаний задіяти регулярні підрозділи ЗС РФ. Плюс, це повинні бути потужні танкові кулаки, щоб пробивати нашу багаторівневу оборону в даному секторі. Крім того, при такому сценарії буде використана авіація ЗСУ і системи ППО, якщо Росія також відповість авіацією", - прогнозує Коваленко.

При цьому він зазначає, що Кремль знаходиться в вичікувальній позиції і намагається пережити посилення санкційної політики. У зв'язку з цим він робить висновок, що Росії не вигідні масштабні військові дії.

Варто відзначити, що для атаки на Маріупольському напрямку Росія може не вдаватися до окупації міста, а застосувати гібридну тактику, використовуючи удари з далекобійної артилерії, твердячи "нас там немає" і роблячи життя городян нестерпним.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення