"Був на найжорсткішій донецькій зоні": Бутусов розкрив подробиці про справу "слуги-педофіла"

 Обозреватель

"Слуга народу" Роман Іванісов справді зґвалтував неповнолітню, але судимість була погашена, тому він має право бути народним депутатом.

Про це у Facebook заявив журналіст Юрій Бутусов, розкривши подробиці скандальної справи.

"У довідці МВС Іванісова, яку він пред'являв під час реєстрації його кандидатом, написано: "Незнятої або непогашеної судимості немає". Це правда. Але самого факту засудження за зґвалтування Іванісов не спростував. Тому що це теж правда", – написав він.

За словами Бутусова, формального порушення в діях народного депутата Іванісова немає, оскільки "дозволяється в законному порядку зняти або погасити судимість".

"Закон вважає, що за певних обставин із людини необхідно знімати судимість, щоб повертати громадянина до повноцінного суспільного життя й не обтяжувати його вантажем минулого, якщо він не порушує закон", – написав Бутусов.

"Крім того, треба розуміти, що перебування Іванісова в одній із найжорсткіших донецьких зон за статтею за зґвалтування в 1996 році було, напевно, незабутнім життєвим випробуванням для чинного народного депутата", – додав журналіст.

За словами Бутусова, відповідальність тут політична – і самої "Слуги народу", і порядку перевірки кандидатів, яких партія підтримує.

"Деякі" нові обличчя "виявилися занадто новими, настільки новими, що дізнатися про їхнє минуле з інтернету не можна, а треба відкривати старі паперові кримінальні справи. А це ніхто не робив. Минуле Іванісова каже, що він професійний український політик, який неодноразово змінював політичні команди, успішно робив кар'єру, і завжди на його минуле було всім його колегам начхати", – підкреслив журналіст.

Він нагадав, що:

у 2010 році Іванісов був обраний депутатом Рівненської обласної ради від партії "Батьківщина";

у 2012 став помічником народного депутата від партії "УДАР" Віталія Чугуннікова;

у 2015 балотувався до Рівненської облради як член партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність";

у 2019 Володимир Зеленський допоміг йому стати "слугою народу", й Іванісов як "нове обличчя" пройшов до Верховної Ради.

Бутусов також закликав партію "Слуга народу" дати публічно оцінку щирості Іванісова та можливості його подальшого перебування в статусі народного депутата.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення