Черепно-мозкова та зламаний ніс: лікар "швидкої" сама стала пацієнткою після виклику

Лікарці швидкої допомоги з Рівного під час виклику самій знадобилась медична допомога. Жінка виїхала до хворих, а отримала стусана в обличчя. Один з пацієнтів раптово напав на працівницю межу станови.

Оскаженілий чоловік побив лікарку так, що жінка сама злягла на лікарняному ліжку.

"В мене розбитий лоб, поламаний ніс, черепно мозкова травма, струс головного мозку. І це я заробила таку подяку на виклику за свою роботу", - говорить постраждала.

Олена Михайлова в складі бригади швидкої виїхала на виклик, щоб надати допомогу чоловікові, який травмував ногу. Разом із потерпілим, розповідає жінка, був товариш - добряче напідпитку і постійно норовив вдарити когось із медиків.

"Надавали цьому хлопчині допомогу, а той - коли заважав з одної і з другої сторони - ми його просили вийти і не заважати. Коли я сказала що покличу поліцію, то він у мене з рук виривав рацію. Скакав битися до водія через сидіння", - розповідає Олена Михайлова, лікар станції швидкої допомоги.

На цій складній роботі рівнечанка працює вже 33 роки, каже - на викликах траплялося всяке: і словесні образи, і погрози. Але, щоб стусаном її вклали на лікарняне ліжко - таке вперше.

"Я закрила двері в салоні машини і в цей момент, я не знаю звідки - це долі секунди - мені прилітає удар в лоб, я зі всієї сили вдраюся боком голови об машину і "поїхала" по машині, і так спустилися до низу", - розповідає Олена Михайлова, лікар станції швидкої допомоги.

Після нападу, чоловік одразу ж зник. Тепер його розшукують правоохоронці.

Такі випадки стали далеко не поодинокими, розповідають медики. Щоразу, коли їдуть на виклик, не знають - чим усе може закінчитися. І в унісон стверджують: вони беззахисні перед агресивними пацієнтами. Медики закликають запровадити кримінальну відповідальність за такі дії.

Утім, як показує практика в нашій країні, бригади швидких не мають ані елементарного: ані газових балончиків, ані тривожних кнопок.

Медики не раз зверталися до чиновників з проханням забезпечити необхідними речами, але у відповідь поки що мовчанка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення