Через корумпованого суддю у Рівному назріває бунт (відео)

 ТСН

Люди обурені безальтернативним голосуванням за одіозного служителя Феміди.

У Рівному спалахнув суддівський скандал. Там під крики "Ганьба!" і з перекриттям міжнародної траси обирали голови міського суду, передає ТСН.

На цю посаду висунули лише одного кандидата – суддю Петра Денисюка. Люди збунтувалися, тому що роками вимагали його звільнення.

Він з невеликою перервою перебував на цій посаді цілих 16 років. Судді ставлять незаконні постанови, однак альтернативи йому немає – інші кандидати відсутні. Таємним голосування Денисюка переобирають на посаду. Зал вибухає криками: "Ганьба!".

Активісти кажуть про зникнення сотень справ з будівлі суду за час головування Денисюка. Кажуть навіть, що на час перебування за кордоном він доручив підписувати судові рішення своєму водієві.

І найбільшою нахабством вважають випадок, коли за документами у Денисюка на особистому прийомі побувала жінка, яка насправді померла чотирма днями раніше. Сам суддя звинувачення заперечує, говорить про їх замовний характер, а колег дякує за довіру.

Обурені активісти перекривають трасу Київ – Чоп. Акцію називають попереджувально, машини час від часу пропускають. Від влади вимагають втрутитися і перейнятися кадровою політикою.

"Петром Денисюком незаконно було розмитнено сотні автомобілів. Через рішення судів це завдало мільйонні збитки державі", - пояснює керівник ГО по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Людмила Голубинська.

На переговори з активістами приїхала поліція. Після півгодинного перекриття дороги люди припинили акцію. Правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження за блокування траси. Організаторів акції викликали для дачі свідчень.

Але активісти застерігають, що ігнорування їх вимог обернеться не тільки перекриванням доріг. Люди вже збираються на пікети в Київ, щоб вимагати звільнення судді Денисюка. Кажуть, готові навіть до радикальних дій.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення