Через підпали: на Харківщині горіло садове товариство (відео)

У неділю 11 квітня, рятувальники Харківщини 150 разів гасили займання сухостою та сміття загальною площею близько 160 га. Про це повідомляє ДСНС.

У Харківському районі 2 з таких пожеж спричинили пожежі у приватних садибах, пошкодивши господарчу споруду і літню кухню. У Золочівському районі така пожежа перекинулась на територію садового товариства “Будівельник” і знищила там 5 побутових вагончиків. У тому ж районі один з підпалювачів сухостою і сміття отримав значні опіки і наразі перебуває в опіковому центрі Харкова. Подія сталася близько 13:30 у селі Стогнії на вул. Центральній. Постраждалим виявився чоловік, 1940 року народження.

Переважна кількість займань в природних екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і з потеплінням почали наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою та сміття. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення