Через підроблений диплом про вищу освіту ексрадниця колишньої голови ХОДА постане перед судом

Харківською прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно особи, яка займала посаду радника голови ХОДА, за фактом використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України). Про це повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

Встановлено, що одна з колишніх радників ексголови ХОДА під час проходження конкурсу на посаду державного службовця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надала конкурсній комісії диплом про отримання вищої освіти. Проте спецперевірку жінка не пройшла, оскільки виявилося, що її диплом є підробленим, про що Національною радою повідомлено правоохоронним органам.

11 лютого 2020 року обвинувальний акт стосовно жінки направлено до суду за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа). Наразі вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Санкція статі передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення