Через забруднення повітря в Парижі обмежать рух транспорту

 ТАСС

Французькі власті розглядають можливість введення обмежувальних заходів на пересування приватного транспорту в Парижі. Про це повідомила в понеділок міністр екології Франції Сеголен Руаяль у зв'язку з підвищеним рівнем забруднення повітря в столичному регіоні.

"Якщо рівень забруднення не спаде протягом дня, то вже у вівторок (3 листопада) будуть введені обмежувальні заходи", - заявила Руаяль.

Йдеться про тимчасову заборону на пересування в межах Парижа вантажівок, обмеженні швидкісного режиму всередині французької столиці, але головне, буде обмежено рух приватного транспорту за принципом парних-непарних номерів. Так, у разі схвалення цього плану у вівторок, 3 листопада, на вулицях Парижа будуть дозволено водити тільки автомобілі з номерами, що закінчуються на непарну цифру.

Мер Парижа Анн Ідальго вже повідомила, що повністю підтримує дану ініціативу.

"Це необхідно, щоб поліпшити якість повітря в Парижі", - зазначила вона.

Підвищений рівень забруднення повітря у французькій столиці був зафіксований в минулі вихідні. Як показує практика, незважаючи на всі зусилля мерії міста з прокладання велосипедних доріжок та устрої за муніципальні кошти мережі електромобілів, екологічна ситуація в Парижі кардинально не змінилася за останні роки. У зв'язку з цим влада столиці Франції все частіше почали вдаватися до обмежувальних заходів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення