Чергове перемир'я: бойовики обстрілюють цивільні об'єкти

Нинішнє оголошене перемир'я спіткала та ж доля, що і всі попередні подібні «перемир'я» за роки війни на Донбасі – російсько-терористичні війська продовжують обстріл позицій сил АТО і цивільних об'єктів, не дивлячись на досягнуті домовленості. Про це йдеться на сторінці у Фейсбук координатора групи Інформаційний спротив Дмитра Тимчука

"Продовжує залишатися напруженою ситуація на Светлодарській дузі. Фіксувалося використання російсько-терористичними військами артилерії – вогонь з 122-мм артилерії південно-схід Луганського (розриви в полях), активно на передовій – стрілецьке озброєння, гранатомети, кілька вогневих нальотів з використанням 82-мм і 120-мм мінометів по передньому краю. З замаскованих позицій на передньому краї в районі на північний схід від Калинівки окупанти використовували БМП-2 (вогонь зі штатного озброєння).

В районі Зайцево - Майорск з боку окупантів – кулемети, гранатомети, також використовувалися 82-мм міномети.

Продовжує залишатися напруженою ситуація і на приморському напрямку. Після невдалої спроби атакувати передові позиції сил АТО в районі на схід Водяного, окупанти, активно використовуючи 82-мм автоматичні міномети типу 2Б9 «Волошка», обстрілювали позиції українських військ на ділянці від дороги Маріуполь – Тельманове до селища Широкіно. Зазначалося 3 вогневих групи противника (по 2-3 міномета у кожній), які, періодично змінюючи вогневі позиції, наносили короткі, але інтенсивні вогневі удари по передових позиціях сил АТО. З висот в районі Саханки окупанти також вели вогонь з БМП-2.

Крім того, окупанти активно використовували станкові гранатомети типу АГС-17 і СПГ-9\9М для обстрілу позицій сил АТО в районі селища Харчовик, з боку Нової Ласпи вели вогонь по позиціях українських військ на схід Старогнатовки, «традиційно» - по промзоні в районі Авдіївки.

В районі Верхньоторецької окупанти зосередили кілька мобільних мінометних груп і активно ведуть вогонь по позиціях українських військ з боку Червоного Партизана і Василівки (в основному по позиціях на східній та південній околиці селища Верхнеторецкий і південний схід Новгородського). Крім 82-мм, противник на даній ділянці періодично використовує і 120-мм міномети.

В районі Світлодарської дуги противник підтягнув на Молочний і Калинівку посилення своїм передовим підрозділам з резервної групи, раніше розгорнутої за дорогою Е-50 на ділянці Вуглегірськ – Булавино . До передової перекинуто до мотострілецької роти в розріджених бойових порядках, 4 од. БМП-2, 2 од. МТ-ЛБ. Всього висунувся вперед 65-70 бойовиків, розбитих на групи по 10-15 осіб, з собою мають великокаліберні кулемети і кілька станкових гранатометів (5-6 од.)",-резюмував експерт

За словами Тимчука, в районі Горлівки командування «3-й омсбр» російсько-терористичних військ продовжує посилювати свою тактичну групу, що оперує на південно-західному напрямку від Горлівки. По дорозі за Трикотажкой в бік Широкої Балки перекинуто 4 вантажівки з живою силою, 3 одиниці 120-мм мінометів і до 10 ББМ (БМП і МТ-ЛБ).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення