Чернівці заблокували бетонними блоками: в'їзд у місто заборонено (фото, відео)

За розпорядженням мера Чернівців Олексія Каспрука всі в'їзди і виїзди з міста закриють у рамках боротьби з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба міськради.

"Управлінню патрульної поліції в Чернівецькій області організувати із 20.03.2020 року до стабілізації в м.Чернівці епідеміологічної ситуації повне перекриття руху транспорту на в'їзд/виїзд у м.Чернівці (об'їзне кільце Магала на перехресті вулиць Січових Стрільців та В. Александрі)", - йдеться в документі.

Також заборонено дітям до 14 років виходити з дому без супроводу батьків.

"Введено карантин у навчальних закладах, у дошкільних установах. На жаль, не всі батьки розуміють, що зараз карантин, а не канікули. Тому заборонено появу в місті дітей до 14 років без супроводу дорослих. Дитина повинна виходити з дому тільки з важливою метою. Hаприклад, відвідування лікаря або інші обставини непереборної сили. Не для того, щоб погуляти і пограти із хлопцями у футбол. Ще раз повторюся: ймовірність зараження дуже висока", - сказав Каспрук у відеозверненні.

З понеділка в місті також будуть припинені будівельні та ремонтні роботи, за винятком аварійних об'єктів та об'єктів інфраструктури. Також мер пообіцяв контролювати, щоб до магазинів і аптек запускалися люди тільки в засобах індивідуального захисту.

Крім того, Каспрук звернувся до президента, прем'єр-міністра і секретаря РНБО із проханням про введення на території області надзвичайного стану.

За його словами, кількість хворих зростатиме, і необхідно посилити заходи контролю над ситуацією, що дозволить зробити введення надзвичайного стану.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення