Черновецький посів третє місце на виборах у парламент Грузії

 УНИАН

Колишній мер Києва Леонід Черновецький в якості незалежного кандидата посів третє місце на виборах депутата парламенту Грузії від мажоритарного округу №71 (Кобулеті, Аджарська автономна республіка).

Як свідчать дані Центральної виборчої комісії Грузії, Черновецький отримав 11,98% голосів. При цьому екс-мер Києва навіть переміг з перевагою в 1 голос на одній з ділянок - в селі Цкаврока. У свою чергу представник "Грузинської мрії" Коба Накаїдзе поки набирає 40,46 млрд% голосів, а висуванець "Єдиного національного руху" Джансуг Джинчарадзе - 24,35%.

За новим виборчим законодавством Грузії, для перемоги в мажоритарному окрузі відносної більшості вже недостатньо і необхідно отримати більше 50%. Бо переможець виборів визначиться серед цих двох кандидатів у другому турі, який повинен пройти в 25-денний термін після першого. Всього в окрузі №71 змагалися 14 кандидатів. На відміну від інших, Черновецького висунула не партія, а ініціативна група громадян. Нагадаємо, за даними з 82,5% дільниць, в грузинський парламент за пропорційною системою, за якою закріплено 77 місць, пройшли "Грузинська мрія" (з результатом у 49,3%) і ЕНД (26,5%), на межі проходження знаходиться "Альянс патріотів Грузії". Решта 73 депутати обираються в мажоритарних округах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення